Tο πε και το ‘κανε ο πρώην πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Δόκτωρ Λεωνίδας Κανέλλος. Αφού τράβηξε από τα μαλλιά την διαδικασία έκδοσης του τεύχους του διαγωνισμού για την Ψηφιακή Τηλεόραση και έφτασε να περάσει την 3η Σεπτεμβρίου που έληγε η θητεία του και άλλων δύο μελών, άρχισε να απειλεί θεούς και δαίμονες ότι αν δεν παραταθεί η διάρκειά της για τουλάχιστον 6 μήνες η Ψηφιακή μετάβαση θα έχει κακά ξεμπερδέματα! Σε συνεργασία με κάποια από τα απερχόμενα μέλη του καθηγητικού κατεστημένου των οποίων έληγε η θητεία ξεκίνησαν τα μπρος πίσω. Ανακάλυψαν ξαφνικά λοιπόν στην ΕΕΤΤ ότι η εισήγησή τους για ένα πάροχο δικτύου μπορεί να παρουσίαζε προβλήματα από άποψη ανταγωνισμού, παρά το γεγονός ότι τα αρμόδια στελέχη της κατόπιν οικονομοτεχνικής μελέτης απέδειξαν ότι η επιλογή ενός παρόχου ήταν η πλέον συμφέρουσα  λύση από οικονομικής άποψης για τους πελάτες του. Όσο οι ημέρες περνούσαν και η ποθητή παράταση δεν φαινόταν στον ορίζοντα άρχισαν οι ομοβροντίες.

Οι μυστικές συναντήσεις, τα ξένα συμφέροντα και το ενδιαφέρον της Κομισιόν
Με την βοήθεια και Εταιριών ξένων συμφερόντων,  ξαφνικά άρχισε το ενδιαφέρον της Κομισιόν για την διαδικασία όπου και ετέθησαν τα ερωτήματα που είχαν θέσει όψιμα στους διαδρόμους και σε μυστικές συναντήσεις τα απερχόμενα στελέχη της Επιτροπής πριν μερικές ημέρες. Φωτογραφικές ερωτήσεις και απορίες που εκλήθησαν τα στελέχη που είχαν πραγματοποιήσει τη σχετική μελέτη να απαντήσουν. Παρά το γεγονός ότι το άκρως φιλελεύθερο μοντέλο του διαγωνισμού για το ΣΥΝΟΛΟ του ιδιωτικού τηλεοπτικού φάσματος του πλειστηριασμού εφαρμόστηκε μόνο στην γειτονική Κύπρο με τραγική αποτυχία, τα στελέχη της Κομισιόν εξάντλησαν τα περιθώρια διασφάλισης του ελεύθερου ανταγωνισμού. Οι απαντήσεις όμως των στελεχών της ΕΕΤΤ ήταν πλήρως τεκμηριωμένες, έγινε σαφής η διαύγεια και η λογική της διαδικασίας και έτσι και αυτό το κεφάλαιο έκλεισε .

Κίνδυνος να χαθούν 300 εκ. ευρώ
Ο απερχόμενος πρόεδρος όμως δεν παραιτήθηκε από την προσπάθεια να μπλοκάρει τον διαγωνισμό από τον οποίο η Πολιτεία προσδοκά να πάρει 300 πολύτιμα εκατομμύρια μέσα στο 2014, προκειμένου να αποφύγει την λήψη ισοδύναμων μέτρων. Έτσι, βλέποντας τη μάχη της παράτασης να χάνεται στράφηκε σε νέους συμμάχους Αριστερότερα. Όπως προκύπτει και από τις σχετικές αναφορές της κυρίας Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, έβαλε την επιχειρηματολογία του σε μια επιστολή και την έθεσε υπόψη του ΣΥΡΙΖΑ αναζητώντας νέους προστάτες. Και εκεί το πράγμα ξέφυγε.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει τους ξένους επενδυτές 
Άρχισαν οι μεθοδευμένες διαρροές από τα πασίγνωστα πλέον παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΡΤ περί τα μιντιακά με τη μέθοδο του πινγκ πονγκ από blog σε blog και στο τέλος σε συγκεκριμένα κυριακάτικα φύλλα ότι επίκειται μπλοκάρισμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα ανταγωνισμού. Όμως οι ημέρες περνούσαν και το πολυπόθητο μπλοκάρισμα δεν ερχόταν. Επιστρατεύτηκε λοιπόν ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΖΑ κ. Χουντής να καταγγείλει στην Ευρωβουλή τις μεθοδεύσεις της χώρας του της Ελλάδας που εμποδίζουν την έλευση ξένου επενδυτή για το φάσμα της Ψηφιακής τηλεόρασης! Ζήτησε λοιπόν ο κ. Χουντής του ΣΥΡΙΖΑ την προστασία των ξένων επενδυτών απέναντι στις πρακτικές του Ελληνικού κράτους που νοθεύουν τον ανταγωνισμό και οδηγούν την Ελληνική περιουσία του Φάσματος σε Ελληνικά χέρια. Μια και η Επιτροπή δεν έκανε την κίνησή της αποφάσισαν να την εκβιάσουν μη τυχόν και επιτύχει η μετάβαση και το φάσμα δοθεί σε Ελληνική Εταιρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι οι Διεθνείς επενδυτές αδικήθηκαν και δεν θα είχαν την ευκαιρία να συρρεύσουν για να επενδύσουν στο φάσμα της Ψηφιακής τηλεόρασης για να βγάλουν το πολύ 14.5% επί του υπενδεδυμένου κεφαλαίου σε 15 χρόνια όπως προβλέπει η πρόταση της ΕΕΤΤ.  Και ποιος θα πληρώσει το ακριβό τηλεοπτικό φάσμα; Μα οι πελάτες του Παρόχου! Όσο πιο ακριβό είναι το φάσμα τόσο πιο ακριβό θα είναι το ενοίκιο. Ποιο θα είναι το προσδοκώμενο αποτέλεσμα της κίνησης του κ. Χουντή; Να μην μπορούν τα Ελληνικά κανάλια να επιβιώσουν και να μετατραπεί το τηλεοπτικό τοπίο σε ένα συνδρομητικό ολιγοπώλιο. Χαμένες θέσεις εργασίας, συρρίκνωση της Ελληνικής παραγωγής υποβάθμιση της δωρεάν ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του Ελληνικού λαού. Η Κύπρος έδειξε τον δρόμο. Μετά την παράλογη αξία στην οποία πουλήθηκε το φάσμα στην Velister, η τελευταία κατέρρευσε μιας και τα κανάλια αδυνατούσαν να πληρώνουν το υψηλό κόστος. Προκειμένου να μην μείνει η Κύπρος χωρίς τηλεόραση η Velister αιτήθηκε και κέρδισε αναβολή καταβολής του κόστους φάσματος για ένα έτος, και έπεται και συνέχεια αναβολών.

Αυτό το επιτυχημένο μοντέλο προσπάθησε να περιχαρακώσει περαιτέρω ο πρώην Πρόεδρος της ΕΕΤΤ που με την βοήθεια της αντιπολίτευσης δεν δίστασε να ξεφτιλίσει την χώρα του στην Ευρώπη, χτίζοντας επάνω στα στερεότυπα που έχουν ταλανίσει τον Ελληνικό λαό της διαφθοράς και της διαπλοκής. Για 6 μήνες ακόμη θητεία, για μια Καρέκλα ρε γαμώτο…