Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Το κατώφλι των γραφείων της οδού Μιχαλακοπούλου πέρασε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο Βαρδής Βαρδινογιάννης προκειμένου να συναντηθεί με τον Σταύρο Ψυχάρη στον ΔΟΛ

Η κρίσιμη συνάντηση των δύο ισχυρών ανδρών των ΜΜΕ για το μέλλον του Mega κράτησε λίγο περισσότερο από μία ώρα με όλα τα σημαντικά θέματα να βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων, με σημαντικότερο την κάλυψη των οικονομικών αναγκών του καναλιού της Μεσογείων. 

Οι δανειακές και ταμειακές ανάγκες του καναλιού καθώς και το σχέδιο των περικοπών βρέθηκαν ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης που ήρθε μια μέρα μετά την είδηση ότι ο, για 22 χρόνια, ισχυρός άνθρωπος του προγράμματος του «μεγάλου» καναλιού Πέτρος Μπούτος, αποχώρησε. 

Στις αρχές της τηλεοπτικής σεζόν η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε «αποσυρθεί» από το ΔΣ του Mega κάτι που όπως σχολιάστηκε θα σηματοδοτούσε εξελίξεις. 

Γεγονός είναι πάντως πως τα οικονομικά του Mega παρά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι σε δεινή κατάσταση με τον καθαρό δανεισμό της εταιρίας να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η κρίση στις σχέσεις των τριών ανδρών Βαρδινογιάννη-Μπόμπολα-Ψυχάρη άρχισε στις αρχές καλοκαιριού όταν έγιναν γνωστές οι προθέσεις του πρώτου να αναβαθμίση και να ενισχύσει τον τηλεοπτικό σταθμό Star κι ενώ είχε απορριφθεί το σχέδιο συγχώνευσης των δύο καναλιών που εισηγήθηκε η πλευρά Βαρδινογιάννη. 

Μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην οποία ο κ. Βαρδινογιάννης συμμετείχε κανονικά καθώς παραμένει στην εταιρία Τηλέτυπος ήρθε η απόσυρση από τη Διοίκηση του καναλιού.