Με επιστολή του ο Λάμπης Τσιριγωτάκης, επι σειρά ετών ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Λονδίνο, μιλάει για πρωτη φορα για τη δουλεια του και για την ΕΡΤ.

Στην επιστολή του προς την Επιτροπή προσλήψεων για τη Δημόσια Τηλεόραση, την οποία κοινοποιεί στον πρωθυπουργό, τον κ. Καψή και τον κ. Μάναλη- εκφράζει την αγανάκτησή του για το υπουργείο Οικονομικών και προσωπικά, όπως αναφέρει για τον κ. Στουρναρα, επειδή υπέβαλαν σε μια προσβλητική και υποτιμητική διαδικασία τους επαγγελματίες δημοσιογράφους.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητοί κύριοι,

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 υπέβαλα ηλεκτρονικά αίτηση ενδιαφέροντος για τη θέση του ανταποκριτού στο Λονδίνο. Μετά από προσεκτική σκέψη  αποφάσισα να ανακαλέσω την αίτηση μου και ζητώ να την αποσύρετε από τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής.

Ο λόγος που το έκανα αυτό είναι γιατί πιστεύω ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να επιλέγονται και να προσλαμβάνονται και ιδιαίτερα σε δημόσιους οργανισμούς με κριτήρια τη δουλειά τους και το επαγγελματικό τους βιογραφικό.

Η διαδικασία που επέβαλε ο υπουργός των Οικονομικών κ. Στουρνάρας για την πρόσληψη των δημοσιογράφων-ανταποκριτών για τη δημόσια τηλεόραση, ισοπεδώνει κάθε δημοσιογραφική αξία και επαγγελματική αξιοπρέπεια, και κατά την άποψη μου δεν συμβάλλει στην  θετική ποιότητα και υποδομή της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης.

Προσωπικά μετά από τριάντα και πλέον χρόνια πλούσιας θα έλεγα δραστηριότητας στην ελληνική αλλά και διεθνή δημοσιογραφία, την ηλεκτρονική και έντυπη, δεν μπορώ να αποδεχθώ την συμμετοχή μου σε μια τέτοια διαδικασία.

Η δημοσιογραφική δουλειά είναι δημόσιο υλικό, στη διάθεση του κοινού ώστε όλοι να μπορούν να το αξιολογούν και να κρίνουν».

Μετά Τιμής
Χαράλαμπος - Λάμπης Τσιριγωτάκης».