current views are: 2

15 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση09:58

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» της Αυγής με τα «Νέα»

«Μαίνεται» η κόντρα μέσω πρωτοσέλιδων και δημοσιευμάτων που έχει ξεσπάσει μεταξύ της εφημερίδας των Νέων και της Αυγής. 

Δημοσίευση 09:58’
αρθρο-newpost

«Μαίνεται» η κόντρα μέσω πρωτοσέλιδων και δημοσιευμάτων που έχει ξεσπάσει μεταξύ της εφημερίδας των Νέων και της Αυγής. 

«Μαίνεται» η κόντρα μέσω πρωτοσέλιδων και δημοσιευμάτων που έχει ξεσπάσει μεταξύ της εφημερίδας των Νέων και της Αυγής.

Σήμερα τα «Νέα» κυκλοφορούν με θέμα που φέρει τον τίτλο «Μαθήματα… χιούμορ στον ΣΥΡΙΖΑ», το οποίο συνοδεύεται και από γελοιογραφία του Δ. Χαντζόπουλου με τη λεζάντα: «Η διαφορά της λογοκρισίας από τον σεξισμό μπορεί να είναι και ένα ζευγάρι νάιλον κάλτσες». Όπως διευκρινίζεται στο σκίτσο, «Το Mega ζήτησε χθες από τον Δημήτρη Χαντζόπουλο να σχολιάσει την εναντίον του επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί άλλου σχολίου, ο γελοιογράφος των «ΝΕΩΝ» έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό αυτό το σκίτσο».

Το άρθρο των Νέων αναφέρει:  Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση μέσω της «Αυγής» στα «ΝΕΑ» και στον γελοιογράφο Δημήτρη Χαντζόπουλο ασκεί το ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή όμως, για το ίδιο θέμα, η Κουμουνδούρου δέχεται και πυρά εκ των έσω, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλο να διαφοροποιείται ανοιχτά από την αντίδραση του κόμματος. «Αναρωτιόμαστε: το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επεδείκνυε την ίδια ευαισθησία αν η γελοιογραφία δεν αφορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάποιο άλλο κόμμα ή πρόσωπο;» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το «επίμαχο» σκίτσο που αφορούσε το επικοινωνιακό παιχνίδι της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Ραχήλ Μακρή έξω από το Ραδιομέγαρο. Και συνεχίζει: «Μάλλον όχι, γιατί αυτό που ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση την “Αυγή” ήταν η διακωμώδηση ενός κατασκευασμένου αλλά αποτυχημένου σόου, κομμένου και ραμμένου για τα δελτία των 8».

Από την πλευρά της η Αυγή σήμερα κυκλοφορεί πάλι με βασικό θέμα στο πρωτοσέλιδο την κόντρα με τα Νέα και τίτλο: «Η εφημερίδα της κυβερνήσεως καταγγέλλει… λογοκρισία!». Οπως αναφέρεται στην Αυγή «Τα Νέα βαφτίζουν την κριτική εκφοβισμό για να πλήξουν την Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης αναφέρονται στον Βενιζέλο ως «συνήγορο της διαπλοκής» και λένε για Τα Νέα ότι «υπερασπίζονται την ελευθερία έκφρασης των σκιτσογράφων, ενώ απέλυσαν σκιτσογράφο που δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις». Η Αυγή δημοσιεύει και άρθρο για το θέμα ενώ σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να «καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου στην ενημέρωση».