Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg θα απολύσει περίπου 40 δημοσιογράφους στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής του με στόχο να περιοριστεί η κάλυψη των τομέων των αθλητικών και του πολιτισμού.

Μια πηγή προσκείμενη στο θέμα αυτό δήλωσε σήμερα ότι οι περικοπές που θα γίνουν αφορούν λιγότερους από 40 δημοσιογράφους.

Το προσωπικό του πρακτορείου ανέρχεται σε περίπου 2.000 εργαζόμενους. Αν προστεθούν σε αυτό και οι εργαζόμενοι στις τηλεοπτικές του υπηρεσίες, το σύνολο του προσωπικού του ανέρχεται σε 2.400.

«Οφείλουμε να έχουμε το θάρρος να πούμε 'όχι' σε ορισμένους τομείς προκειμένου να έχουμε επαρκή δύναμη πυρός στους τομείς τους οποίους θέλουμε να έχουμε υπό τον έλεγχό μας», σχολίασε ο Μάθιου Ουίνκλερ, ο αρχισυντάκτης του Bloomberg News, σε μήνυμα που έστειλε χθες το βράδυ στους εργαζόμενους.

Ο ίδιος εξήγησε κυρίως ότι το πρακτορείο, το οποίο επικεντρώνεται στα οικονομικά, θα «περιορίσει την κάλυψη των τεχνών» και «θα επικεντρώσει την κάλυψη που έχει στα αθλητικά στις σχέσεις τους με την οικονομία».

Ο Ουίνκλερ πρόσθεσε ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι θα αλλάξουν θέση, ενώ άλλοι θα πρέπει να φύγουν από το πρακτορείο. Πολλοί δημοσιογράφοι ανακοίνωσαν την απόλυσή τους στο Twitter.

Το ανταγωνιστικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters είχε ανακοινώσει στις αρχές του Οκτωβρίου την περικοπή περίπου του 5% του προσωπικού που έχει παγκοσμίως, δηλαδή σχεδόν 140 θέσεις δημοσιογράφων.

TAGS