Και εγένοντο ανταποκριτές της Δημόσιας Τηλεόρασης, όπως γράφει η Ελευθεροτυπία.

Επειτα από διαδικασία που κράτησε τρεις εβδομάδες, βγήκε η ανακοίνωση με το σχετικό πίνακα κατάταξης για τις έντεκα θέσεις δημοσιογράφων ανταποκριτών εξωτερικού.

Οπως θα δείτε, βέβαια, οι έντεκα θέσεις είναι εν τέλει δέκα. Κι αυτό γιατί ενώ προκηρύχθηκε πόστο ανταποκριτή στη Μόσχα, η ανακοίνωση από το γραφείο του Ειδικού Διαχειριστή δεν λέει ούτε μια λέξη για τη ρωσική πρωτεύουσα. Δεν παρουσιάστηκε κανείς ενδιαφερόμενος, δεν παρουσιάστηκε αυτός που έπρεπε να παρουσιαστεί, δεν έπιασε κανείς υποψήφιος ούτε καν τη βάση; Aλυτο το μυστήριο.

Επίσης, η προκήρυξη αφορά δύο θέσεις στις Βρυξέλλες, πράγμα το οποίο μοιάζει λογικό για το πρώτο εξάμηνο του 2014 λόγω ελληνικής προεδρίας. Να πάμε όμως στα ονόματα και στις βαθμολογίες, όπως λένε και στη Eurovision.

Εχουν ως εξής:

* Λονδίνο: επιτυχούσα η Ευδοξία Λυμπέρη με 1.255,6 μόρια και επιλαχόντες η Αναστασία Καντζάβελου με 1.157,2 μόρια και ο Μιχάλης Κοσμίδης με 880,6 μόρια.

* Νέα Υόρκη: επιτυχούσα η Αικατερίνη Θανάσουλα με 1.154 μόρια και επιλαχών ο Μιχάλης Γρυπιώτης με 1.020 μόρια.

* Βρυξέλλες: Γιώργος Συριόπουλος με 1.180,616 μόρια και ο Ευάγγελος Δεμίρης με 1.026 μόρια.

* Παρίσι: Θωμαΐς Παπαϊωάννου με 1.170 μόρια.

* Ρώμη: Δημήτρης Δεληολάνης με 1.275,2 μόρια.

* Τίρανα: Παναγιώτης Μπάρκας με 1.232 μόρια.

* Κωνσταντινούπολη: Ανδριάνα Φερεντίνου-Klewin με 1.144 μόρια.

* Βερολίνο: Γεώργιος Παππάς με 1.166 μόρια.

* Μαδρίτη: Θεοδώρα Μακρή με 919,6 μόρια.

Ετσι έχουν τα πράγματα με τους ανταποκριτές εξωτερικού και να θυμίσω ότι ο επί πολλά έτη ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Λονδίνο Λάμπης Τσιριγωτάκης δεν υπέβαλε αίτηση και κατήγγειλε τη διαδικασία.