Από τη Χριστίνα Κατσαντώνη

Περίοδο κρίσης αυτοκριτικής διανύει η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία αν και ποτέ -ποτέ, ποτέ!- δεν μιλάει για τον εαυτό της, τελευταία παραδέχτηκε σεμνά ότι πρώτον, η επιρροή που είχαν ασκήσει τα κοντά της μαλλιά ήταν τέτοια, που οι γυναίκες έσπευδαν -αλαφιασμένες- στα κομμωτήρια της γειτονιάς, ζητώντας επίμονα να τους κόψουν τα μαλλιά σαν της Ελεονώρας. “Γι' αυτό και είχαν αυξηθεί τα κοντά κεφάλια στην Ελλάδα, αυτό είναι αλήθεια” παραδέχτηκε σεμνά -για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας εντάξει; Λίγες μέρες μετά, σε ρεπορτάζ σχετικό με τα μοντέλα της Victoria's Secret, η πάντα ειλικρινής Ελεονώρα δεν κρατήθηκε: “Εγώ πιστεύω ότι το σώμα μου είναι πιο ωραίο από αυτών. Και οι κοιλιακοί μου είναι πιο ωραίοι. Και ο πωπός μου, πιστεύω ότι είναι πιο ωραίος...”. (Μα, ας της πει κάποιος να μην είναι τόσο σκληρή με τον εαυτό της...)

Με τον καλό τον λόγο

Θεωρείται σκληρή και απότομη, όμως, όχι όταν η περίσταση το απαιτεί η Σάσα Σταμάτη έχει πάντα ένα καλό λόγο να πει. Οπως σήμερα το πρωί, όταν η εμφάνιση της Φαίης Σκορδά με μίνι και έξω την πλάτη, την έκανε να αναφωνήσει με θαυμασμό: “Πάντως, συγχαρητήρια, στέκονται και χωρίς σουτιέν”. (Προς Θεού, όχι σαν της Ελεονώρας, εντάξει;)

Κωμωδία και κουζίνα

Στην αρκετά πετυχημένη διαφήμιση καφέ, που παίζεται αυτές τις μέρες, βλέπουμε νεαρή σύζυγο να απολαμβάνει ατάραχη τον καφέ της, παρά το ότι ακούει ότι ο άντρας της, ερωτεύτηκε κλασική -δίμετρη ξανθιά- Ρωσίδα. Με ανάλογη ψυχραιμία δεν αντιμετωπίζουν ένα αντίστοιχο νέο στην πλοκή της νέας σειράς “Το σπίτι της Εμμας”, που κάνει πρεμιέρα αύριο βράδυ στο Mega, με πρωταγωνιστές τους Κάτια Δανδουλάκη, Γιάννη Μπέζο και την Εμμα, ένα πανέμορφο golden retriever.

Πολίτικη κουζίνα

Το “Σπίτι της Εμμας” είναι η πρώτη από τις τρεις πρεμιέρες που ρίχνει το Mega στη “μάχη” του ανταγωνισμού τις προσεχείς ημέρες. Η δεύτερη αφορά την επιστροφή του Dr Cook με τον Γιάννη Λουκάκο την Κυριακή το απόγευμα (στις 5.50 μ.μ.) κι αμέσως μετά ακουλουθεί η τρίτη, αυτή μιας καινούριας εκπομπής μαγειρικής, γύρω από την πολίτικη κουζίνα, με τη Μαρία Εκμετσίογλου και τίτλο “Από την πόλη έρχομαι”. Θετική στάθηκε η πρώτη γεύση που άφησαν τα τρέιλερ, τα οποία εστίασαν στα κοινά σημεία μεταξύ της ελληνικής και των τουρκικών, όχι μόνο στη γεύση, αλλά και στη γλώσσα.

Δραστικές λύσεις

Μία και... καμία. Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί η στάση του Mega απέναντι στη νέα εκπομπή Smart Face με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, η οποία αμέσως μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου άλλαξε μέρα και ώρα μετάδοσης. Smart... κίνηση; Θα φανεί. Το βέβαιο είναι πως χρεώνεται εξ' ολοκλήρου στον νέο διευθυντή προγράμματος, Λοϊζο Ξενόπουλο. Μένει επίσης να φανεί αν η κατεύθυνση των δραστικών λύσεων αποτελεί δείγμα της γενικότερης φιλοσοφίας του στη διαχείριση του προγράμματος του σταθμού.

Πιάσε με, μπορείς

Το χούφτωμα, σταθερά κι επαναλαμβανόμενα, με εναλλαγές ρόλων και σημείων ενδιαφέροντος, έχει πλέον εδραιωθεί ως βασικό στοιχείο στην εκπομπή “Δέστε τους”. Τη μια ο Νίκος Μουτσινάς χουφτώνει τη Μαρία Ηλιάκη στο στήθος, την άλλη η Μαρία χουφτώνει σε αντίστοιχο σημείο τον Νίκο, μετά εκείνος επεκτείνεται προς τα κάτω, εκείνη το ίδιο, εκείνος της λέει “μην το ξανακάνεις, γιατί θα μου το κατσιάσεις” κι ο καιρός περνά χαρούμενα και δημιουργικά.