Ο Δημήτρης Πιατάς είναι ένας από τους πιο αγαπητούς και ταλαντούχους ηθοποιούς. Σε κάθε συνέντευξή του βγάζει αλήθειες, δεν μασάει τα λόγια του και δεν φοβάται να εκτεθεί.

Παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό «ΕΓΩ» και σχολίασε τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική τηλεόραση:

«Ποτέ δεν με απασχόλησε η τηλεόραση. Είναι αφοσιωμένος στον χώρο του θεάτρου. Με ενδιαφέρει βέβαια το γίγνεσθαι, αλλά αυτή η εικόνα της τηλεόρασης είναι ελεγχόμενη από εκείνους που διαμόρφωσαν το λεγόμενο star system και ψάχνονται. Υπάρχει ένας απόλυτος εξανδραποδισμός», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: 

«Πάρε παράδειγμα τον Κωστόπουλο. Κάποτε δεν θα μπορούσες ποτέ να τον δεις. Ούτε έξω από την πόρτα του δεν θα μπορούσες να περάσεις. Ήταν σταρ, τα είχε όλα. Τώρα κάνει ένα άθλιο πρωινάδικο. Είναι κατάντια. Δεν είναι το ίδιο να είσαι πάμπλουτος και μετά να βρεθείς κλοσάρ στον δρόμο. Γιατί μπορεί να καταντήσεις κλοσάρ λόγω της αποτυχίας. Αυτό είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί σε έναν άνθρωπο. Πρωταγωνιστής σε πρωινάδικο. Για να ασχολείται με την μαγειρική και την κουζίνα; Ποιος; Ο άνθρωπος που άλλαξε τα δεδομένα του αθηναϊκού τύπου; Εκείνος που κάποτε αποτελούσε ίνδαλμα των νέων δημοσιογράφων. Να χαίρονται ένα τέτοιο τηλεοπτικό μοντέλο. Μια διαπίστωση κάνω. Δεν φοβάμαι να λέω αλήθειες», συμπληρώνει ο ηθοποιός με πλήρη συναίσθηση των λεγομένων του.