Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ στο Zoom TV νομού Αττικής, για μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος, χωρίς να υπάρχει η σχετική άδεια, καθώς και για παράνομη δικτύωση με διαδικτυακή τηλεόραση.

Επίσης 3.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Λάιφ 92,1 του νομού Ξάνθης για κακή ποιότητα γλώσσας.

Σύσταση επιβλήθηκε στον ΑΝΤ1 για χαμηλή προβολή θέσεων των κοινοβουλευτικών κομμάτων Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου - Ιουνίου.

Παράλληλα, το Συμβούλιο ενέκρινε το περιεχόμενο προγράμματος του OTE TV για τα κανάλια BBC World, Penthouse hd, IConcerts και Luxe.

Με σχετική οδηγία που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της, η ανεξάρτητη αρχή υποδεικνύει προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς «o ήχος προβολής των διαφημίσεων να μην υπερβαίνει το μέσο επίπεδο ήχου του αμέσως προηγουμένου προγράμματος, η προβολή διαφημίσεων να πραγματοποιείται με οπτικά ή/ και ακουστικά ή / και χωρικά μέσα ώστε να καθίστανται εύκολα αναγνωρίσιμες και διακριτές από το συντακτικό περιεχόμενο του προγράμματος και η προβολή διαφημίσεων να μην υπερβαίνει τον προβλεπόμενο στο άρθρο 23 του Π.Δ./τος 109/2010 χρόνο».

Τέλος, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (που υλοποιήθηκε, σύμφωνα με το ΕΣΡ, το 2011) της εταιρείας «ραδιοφωνικές & τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις αεε», που ελέγχει τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 , αλλά μόνο επί της συμμετοχής του Γιάννη Αλαφούζου (5.400.000 ευρώ) και όχι από τον άλλο μέτοχο Γιώργο Κυριακίδη (600.000 ευρώ).