Με ανακοίνωσή του, ο Γενικός Διευθυντής του Αθήνα 9,84 Τάκης Καμπύλης, κάνει λόγο για “πόλεμο λάσπης” που δέχεται ο σταθμός “από τους επαγγελματίες του είδους”. Την ίδια ώρα, ο Γρηγόρης Ρουμπάνης, δηλώνει ότι ουδέποτε παραιτήθηκε ενώ του ασκήθηκε πίεση και προειδοποιεί ότι για κάθε αδικία και αυθαιρεσία «υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο».

Η ανακοίνωση του Τάκη Καμπύλη

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Τις τελευταίες μέρες ο σταθμός μας δέχεται πόλεμο λάσπης από τους επαγγελματίες του είδους.
Οι λόγοι είναι προφανείς . Η ακινησία και η ατιμωρησία χρόνων είχε ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένο οικονομικό όφελος.
Ο 9.84 με τη δική σας συμπαράσταση τόλμησε ό,τι κανένα δημόσιο μέσο δεν έχει επιχειρήσει μέχρι σήμερα στη χώρα μας.
Το στοίχημά μας συνεχίζεται.
Σημασία έχει ότι το αναλάβαμε. Και ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει ότι το στοίχημα το αναλάβαμε με τους όρους που εξαρχής θέσαμε δημοσίως.
Ο διπλός στόχος μας, να διασωθεί το ιστορικό ανεξάρτητο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας και να αναπτυχθεί, είναι ζωντανός.
Όπλο μας το μικρόφωνο, προσδοκία μας ένα νέο δημοσιογραφικό προϊόν.
Απέναντί μας έχουμε μόνο τους δημότες. Αυτούς πρέπει να πείσουμε, σ’ αυτούς θα λογοδοτήσουμε. Σε κανέναν άλλο.
Ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Ρ.Α
Τάκης Καμπύλης

Η επιστολή του Γρηγόρη Ρουμπάνη

Ο Γιώργος Καμίνης και η δια της πυράς κάθαρση

Όπως στην αρχαία Ρώμη της παρακμής… Όπως στον Μεσαίωνα του σκοταδισμού… Όπως στον Σταλινισμό των εξοντώσεων…
Τα πολιτικά εγκλήματα συντελούνται χάριν του λαού. Προς διασκέδαση, παραπλάνηση, τέρψη και ανακούφιση. Με αίμα. Άφθονο αίμα, να καίει τις κερκίδες, να θολώνει το μυαλό, να σβήνει από τα μάτια τον ορίζοντα.
Ο Γιώργος Καμίνης, ο νέος άρχοντας της πόλης των Αθηνών, ξεκίνησε την κάθαρσή της. Από τα μιάσματα που την προσβάλλουν. Τις πληγές που κακοφορμίζουν. Τα αποστήματα που πολλαπλασιάζονται. Ο Γιώργος Καμίνης ανακάλυψε τη φλέβα της δυσωδίας.
Χρόνια, ως εκ του επαγγέλματός του, ζυμωμένος με τα κοινά. Με διορατικότητα που του χάρισε και η παραμονή του στη θέση του «Συνήγορου του Πολίτη». Δεν την εντόπισε στην κορυφή της πολιτικής εξουσίας. Εκεί που δεκαετίες τώρα στήνονται το ένα μετά το άλλο τα εγκλήματα σε βάρος της κοινωνίας. Και οδήγησαν στην απόλυτη χρεοκοπία της οικονομίας και την σχεδόν καθολική απαξίωση της πολιτικής.
Την ανακάλυψε στα πρόσωπα ανθρώπων που ελέγχουν την εξουσία. Και, είτε είναι στην τόλμη τους ανεπιθύμητα, είτε στον αριθμό τους περισσότερα από όσα αντέχει ένα ταμείο το οποίο ανέθρεψε και εξακολουθεί να θρέφει μια ολόκληρη οικογένεια Παπανδρέου, φίλους της, συνεργάτες της, υπουργούς της και γελωτοποιούς.
Ο «Αθήνα 98,4», ο σταθμός που έδωσε φωνή στην ερτζιανή δημοσιογραφία, τη δημοσιογραφία της ποιότητας (χαίρε Γιάννη Τζαννετάκο, που κι εσύ έγινες πια βάρος), του ελέγχου, της καταγγελίας, της πρότασης και της ψυχαγωγίας, αποτελεί πηγή μόλυνσης για την πόλη και το σύστημα. Συκοφαντεί ο «Συνήγορος», διασύρει και μέσω των συνεργατών του-οι οποίοι συχνά είναι οι γνωστοί πρόθυμοι υπηρέτες κάθε εξουσίας-διώχνει από τη δουλειά τους ανθρώπους που αυτοί οι ίδιοι υπηρέτες δεν τους άφησαν να κάνουν τη δουλειά τους, άλλους ανθρώπους, νέους που δεν έχουν επαγγελματική μοίρα πια, άλλους που έχουν γλώσσα για να μιλούν και όχι για να γλύφουν.
Έχει πολλούς ο «Αθήνα 98,4». Ναι. Στον τόπο των άπειρων επαγγελματικών ευκαιριών, στην κοινωνία της αφθονίας και της ευνομίας, όλοι δήθεν βρήκαν άσυλο στον «Αθήνα 98,4». Για να επιβαρύνουν τη συνείδηση του Γιώργου Καμίνη και να στερήσουν χρήσιμα κονδύλια για τη λειτουργία των βρεφικών σταθμών. Και των εστιών θαλπωρής για τους άστεγους…
Στην αρχαία Ρώμη, οι προγραφές των ενοχλητικών στην εξουσία και οι θηριωδίες στις αρένες εξασφάλισαν τη διαιώνιση της διαφθοράς και το θάνατο της δημοκρατίας υπέρ της απολυταρχίας.
Στον Μεσαίωνα, οι διώξεις εναντίον κάθε αιρετικού και βολικού σε δαιμονοποίηση προσέφεραν θεαματικές θανατώσεις στην πυρά «μάγων» και «μαγισσών», αλλά ταυτοχρόνως εξασφάλισαν μακροζωία στον σκοταδισμό και στην παραπλάνηση.
Στο σοβιετικής αντίληψης σύστημα περί σοσιαλισμού, οι εχθροί του λαού, αφού διαπομπεύονταν και δολοφονούνταν ψυχικά από την εξουσία, καταδικάζονταν να σέρνουν το υπόλοιπο του βίου τους στη χλεύη και την ανυποληψία-οι τυχεροί στέλνονταν στο θάνατο με συνοπτικές διαδικασίες.
Ο «Συνήγορος του Πολίτη», γνωρίζει από την ιστορία της επιστήμης που υπηρετεί ότι ο ιεροεξεταστής μπορεί να είχε την ισχύ της εξουσίας, αλλά τη δύναμη του λόγου είχε ο «Δικηγόρος του Διαβόλου».
Ο Γιώργος Καμίνης θα πρέπει να θυμάται, ότι για κάθε αδικία και αυθαιρεσία «υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο».

Γρηγόρης Ρουμπάνης

ΥΓ: Ουδέποτε παραιτήθηκα. Μου ασκήθηκε πίεση για παραίτηση. Ουδέποτε αρνήθηκα εργασία. Αντιθέτως πάντοτε εργάστηκα, κατά τις αποφάσεις της εκάστοτε διεύθυνσης. Έχω τις απολαβές της συλλογικής μου σύμβασης που είναι γνωστές και φορολογούνται. Και όποιος με διασύρει δημοσίως ως ανύπαρκτο, ξέρει ότι προσβάλλει το πρόσωπό μου και το λειτούργημά μου.’Έχω πάντα στην διάθεση του σταθμοί την εργασία μου.