Γράφει η Χριστίνα Κατσαντώνη

Μπορεί η προσπάθεια του Ολυμπιακού στο Παρίσι να κατέληξε σε ήττα την ύστατη ώρα, όμως στη γλώσσα της τηλεθέασης ο χθεσινοβραδινός αγώνας του Τσάμπιονς Λιγκ χάρισε νίκες – ρεκόρ στη Δημόσια Τηλεόραση.

Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, η ΔΤ κράτησε σταθερά υψηλά ποσοστά τηλεθεατών, φτάνοντας το 42,4% στο σύνολο του κοινού και στο 44% στο κοινό 15-44! Εξαιρετικά υψηλοί ήταν και οι μέσοι όροι της απευθείας μετάδοσης που κινήθηκαν στο 33% για το σύνολο του κοινού και στο 36,1% για τις νεανικές ηλικίες.

Το ποδόσφαιρο, ιδίως δε το Τσάμπιονς Λιγκ επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι είναι μια σταθερή αξία στην τηλεοπτική αγορά, ικανή να διατηρήσει στα ύψη το κοινό της, ακόμα και σε μεταβατικές τηλεοπτικές υπηρεσίες, όπως είναι αυτή τη στιγμή η ΔΤ.

Ωστόσο προέκυψε ένα ζήτημα σχετικά με τον δημοσιογραφικό σχολιασμό του αγώνα και τον χαρακτηρισμό “οφσάιντ” που ακούστηκε για το γκολ της ελληνικής ομάδας. Στον Ολυμπιακό υπάρχει συνολικότερη ενόχληση για τη στάση της ΔΤ, γι' αυτό και δεν έγιναν δηλώσεις προς εκπροσώπους της, κάτι που βέβαια απαγορεύεται από τους κανόνες του Τσάμπιονς Λιγκ -και τα τηλεοπτικά συμβόλαια που υπογράφει ως διοργάνωση.