Προβλήματα προκάλεσε στην ΕΡΤ η ανακοίνωση της χορηγίας της Alpha Bank η οποία θα πληρώσει για τα σκηνικά τεσσάρων εκπομπών, συνολικού κόστους 220.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ανακοίνωση, ιθύνοντες της τράπεζας επικοινώνησαν με στελέχη της ΕΡΤ και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, καθώς όπως είπαν, δεν είχαν συμφωνήσει να δημοσιοποιηθεί η χορηγία.

Φήμες μάλιστα, την Πέμπτη, έκαναν λόγο για ακύρωση του deal κάτι όμως που τελικά αποφεύχθηκε, κατόπιν διαβουλεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι ιθύνοντες της ΕΡΤ, από την πλευρά τους, επέλεξαν τη λύση της χορηγίας για να κοπάσουν τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών που κατέκριναν την πρόθεση της διοίκησης να αναθέσει τα σκηνικά σε γνωστό σκηνογράφο της αγοράς, τη στιγμή που υπάρχει σκηνογραφικό τμήμα στην ΕΡΤ. Επίσης, δεν έλειψαν και αυτοί που χαρακτήρισαν άσκοπο να κατασκευαστούν νέα σκηνικά για εκπομπές που θα βγουν σχεδόν στην εκπνοή της σεζόν, για μόλις τρεις μήνες. Η λύση της χορηγίας έκλεισε τα στόματα, καθώς το –για κάποιους περιττό- κόστος των νέων σκηνικών δεν θα επιβαρύνει τα ταμεία της ΕΡΤ. Ετσι, σε ανανεωμένα πλατό θα βγουν μέσα στον επόμενο μήνα, οι εκπομπές «Εχει γούστο», «Μένουμε Ελλάδα», αλλά και δύο νέες με τίτλο «Μαμάδες» και «Μονά-ζυγά».

Ερωτηματικό ωστόσο παραμένει γιατί η Alpha Bank ήθελε να κρατήσει κρυφή τη χορηγία. Πως άραγε θα "έπαιρνε" τα λεφτά της πίσω; Οι μέθοδοι που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως π.χ. η γκρίζα διαφήμιση, δεν αρμόζουν σε μια τράπεζα, ούτε και στην ΕΡΤ- και φυσικά δεν μπορούμε να πιστέψουμε ή καλύτερα θεωρούμε αδιανόητο ότι κάτι τέτοιο συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση.