Δύο έμπειροι δημοσιογράφοι, ο Μιχάλης Ιγνατίου και ο Κώστας Παπαιωάννου, συνέγραψαν ένα ιστορικό - αποκαλυπτικό βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. «Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα;»
 

• 1963: Ένα πραξικόπημα που δεν έγινε
• Μια πολιτική δολοφονία: του Γρηγόρη Λαμπράκη
• Η άνοδος και η πτώση
του Κωνσταντίνου Καραμανλή
 
Σε μια ταραχώδη περίοδο που αρχίζει μ’ ένα εκλογικό πραξικόπημα (1961), συνεχίζεται μ’ ένα συνταγματικό (1965) και κλείνει μ’ ένα στρατιωτικό (1967), η σημαδιακή χρονιά ήταν το 1963: τα είχε όλα!
·        Ένα πραξικόπημα που… δεν έγινε: το σταμάτησαν οι Αμερικανοί…
·        Μια πολιτική δολοφονία που… δεν τη σταμάτησε κανείς, αν και έγινε σε ανοικτό δημόσιο χώρο, στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στα μάτια 180 αξιωματικών και οπλιτών της Χωροφυλακής: του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη…
·        Και μια έντονη σύγκρουση ανακτόρων-πρωθυπουργού που οδήγησε τον Γ. Παπανδρέου στην εξουσία, μετά από 11 χρόνια και τον Κ. Καραμανλή στο Παρίσι για 11 χρόνια, με την απορία: «Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα;»

Ακριβώς πενήντα χρόνια μετά (ο Καραμανλής έφυγε 9 Δεκεμβρίου 1963), μια σειρά αποκαλυπτικά έγγραφα από τα Αρχεία των ΗΠΑ φωτίζουν πρόσωπα και γεγονότα και δείχνουν καταστάσεις ιδιαίτερα επίκαιρες…

Κυκλοφορεί από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Λιβάνη