Για την οικονομική κρίση αλλά και για την ανάκαμψη που φαίνεται να ζει η τηλεόραση τη φετινή σεζόν και την «εξάλειψη» των τουρκικών σειρών μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γιάννης Μπέζος.
 
«Οι ξένες σειρές δεν ήταν ποτέ απειλή για τις ελληνικές. Η μοναδική πραγματική απειλή για τις ελληνικές σειρές ήταν ανέκαθεν ο κακός εαυτός τους. Μη δαιμονοποιούμε τα πάντα. Έχουμε αυτή την τάση ως λαός. Έκλεισε, π.χ., η ΕΡΤ και τώρα όλοι κλαίνε με μαύρο δάκρυ, ενώ αν τους ρωτούσες όλους πριν, για το αν θα έπρεπε να κλείσει, θα σου έλεγαν "ναι". Συν το ότι τα περισσότερα προγράμματα της δημόσιας τηλεόρασης δεν τα έβλεπε κανείς» δήλωσε ο ηθοποιός όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι οι τούρκικες σειρές έβγαλαν στο περιθώριο την ελληνική μυθοπλασία.
 
Στη συνέχεια της συνέντευξης και ερωτηθείς για την ελληνική τηλεόραση τη φετινή σεζόν, ο Γιάννης Μπέζος δήλωσε στο «TV Έθνος»: «Φέτος υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα. Και δεν δημιουργήθηκε γιατί άρχισε να... βρέχει λεφτά, αλλά χάρη στο μεράκι κάποιων ανθρώπων, που αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση και να μην κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Όλοι έχουν απίστευτη όρεξη να δουλέψουν σωστά, προκειμένου η μηχανή της τηλεόρασης να πάρει και πάλι μπροστά.. Δεν έχουν να κάνουν τα πάντα με τα λεφτά. Και λεφτά να είχε μια εταιρεία παραγωγής και να ήθελε να στήσει μια δουλειά πλουσιοπάροχα, αν οι συντελεστές πήγαιναν με τη διάθεση της... ξεπέτας, το αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό, ανεξαρτήτως χρημάτων. Και αν είναι κανείς να κάνει τηλεόραση με αυτήν τη φιλοσοφία, ας κάτσει καλύτερα σπίτι του. Η TV μπορεί και χωρίς εμάς...».