Η αρχισυντάκτρια του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού RT Μαργκαρίτα Σιμόνιαν διορίστηκε σήμερα αρχισυντάκτρια του «Ροσία Σεβόντνια», του μεγάλου ειδησεογραφικού πρακτορείου που ιδρύθηκε πρόσφατα, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση του νέου αυτού μέσου.

Ο διευθυντής του πρακτορείου Ντμίτρι Κισέλεφ, ένας αμφιλεγόμενος παρουσιαστής της τηλεόρασης, γνωστός για τα αιχμηρά σχόλιά του εναντίον της αντιπολίτευσης και των ομοφυλόφιλων, εξήγησε ότι επέλεξε την 33χρονη Σιμόνιαν λόγω της καλής φήμης της και των ικανοτήτων της, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νόβαστι.

Η Σιμόνιαν θα διατηρήσει τη θέση της και στο RT, το ειδησεογραφικό κανάλι που χρηματοδοτείται από το κράτος και μεταδίδει στα αγγλικά, τα αραβικά και τα ισπανικά, το οποίο έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για μονομερή κάλυψη ορισμένων γεγονότων.

Ο Κισέλεφ, ο παρουσιαστής της εβδομαδιαίας ειδησεογραφικής εκπομπής «Βέστι Νεντέλι» στη δημόσια τηλεόραση «Ροσία», διορίστηκε τον Δεκέμβριο επικεφαλής του νέου πρακτορείου «Ροσία Σεβόντνια», με διάταγμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

 Στο νέο πρακτορείο θα ενσωματωθούν το δημόσιο πρακτορείο Ρία Νοβόστι και ο ραδιοφωνικός σταθμός Γκόλος Ροσίι, (Φωνή της Ρωσίας) που μεταδίδει πρόγραμμα σε 31 γλώσσες. Στόχος του νέου μέσου είναι να βελτιωθεί η ενημέρωση στο εξωτερικό για «την πολιτική και κοινωνική ζωή στη Ρωσία», όπως ανέφερε το διάταγμα του Ρώσου προέδρου.