Οι επιχειρηματίες Ξαβιέ Νιέλ, Πιέρ Μπερζέ και Ματιέ Πιγκάς, οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας Le Monde, θα εξαγοράσουν την πλειοψηφία των μετοχών του περιοδικού Le nouvel Observateur, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πληροφορημένη πηγή. 

Ο ιδρυτής του "Nouvel Obs", ο Κλοντ Περντριέλ, θα διατηρήσει τις υπόλοιπες μετοχές του γαλλικού περιοδικού. Οι τρεις επιχειρηματίες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του περιοδικού, το οποίο ετέθη προς πώλησιν από τον Κλοντ Περντριέλ. Η πώληση θα πραγματοποιηθεί μέσω του holding LML (Le Monde Libre), στο οποίο συμμετέχουν κατά ίσα μέρη, και θα περιλάβει και την ενημερωτική ιστοσελίδα Rue89, την οποία αγόρασε εδώ και δύο χρόνια το περιοδικό Le Nouvel Observateur. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συμμετοχή των τριών νέων μετόχων δεν θα ανέρχεται στο 70% των μετοχών, όπως δημοσιεύθηκε στην οικονομική εφημερίδα Les Echos. 

Ο Κλοντ Περντριέλ είχε ανακοινώσει στις αρχές του Δεκεμβρίου ότι αναζητεί επενδυτές για την εξαγορά του πρώτου σε κυκλοφορία γαλλικού ενημερωτικού περιοδικού, (500.000 αντίτυπα), αλλά ελλειμματικού. Τότε, είχε εκφράσει την επιθυμία για έναν επενδυτή όπως ο Ξαβιέ Νιέλ, διότι "μία προσέγγιση με τη Le Monde, δεύτερη γαλλική εφημερίδα σε κυκλοφορία, θα είχε νόημα".
Ωστόσο εδώ και τρία χρόνια, ο Κλοντ Περντριέλ απέτυχε να αναλάβει μαζί με την Orange τον έλεγχο της ιστορικής εφημερίδας της Γαλλίας.

TAGS