Σφοδρή επίθεση κατά της Εφημερίδας των Συντακτών αλλά και της Αυγής εξαπολύει με σημερινό του άρθρο στα ΝΕΑ ο Γιάννης Πρετεντέρης κατηγορώντας τις εφημερίδες ότι επιχειρούν να κατασκευάσουν άλλοθι στην κοινωνία για τους εγκληματίες. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γιάννης Πρετεντέρης, «Κάτι συμβαίνει στον χώρο της εγχώριας τρομοκρατίας. Μόνο που για να συμβεί τελικά εκείνο που ετοιμάζουν δεν αρκούν αποφασισμένοι και αιματοβαμμένοι εγκληματίες όπως ο Ξηρός και ο Μαζιώτης. Χρειάζονται πολλοί... χρήσιμοι ηλίθιοι που θα ανοίξουν τις πόρτες της φυλακής σε εγκληματίες, που θα τους επιτρέψουν να αποκτήσουν φωνή στην κοινωνία, που θα τους βοηθήσουν να κατασκευάσουν πολιτικά άλλοθι»

Ο δημοσιογράφος χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις για την Εφημερίδα των Συντακτών με αφορμή τη συνέντευξη του Δημήτρη Κουφοντίνα στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ανακοίνωση των «Φίλων και Συντρόφων» του Δημήτρη Κουφοντίνα που φιλοξένεισαι το έντυπο.

Ο κ. Πρετεντέρης σχολιάζει ότι πολλές συμπτώσεις παρατηρούνται εσχάτως στο χώρο της εγχώριας τρομοκρατίας αναφερόμενος κυρίως στο γεγονός ότι στις 8 Δεκεμβρίου η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσε συνέντευξη του Δημήτρη Κουφοντίνα του «σίριαλ κίλερ της 17 Νοέμβρη» που αναπτύσσει «κάτι σαν πολιτική πλατφόρμα».

Διόλου τυχαία λίγες μέρες αργότερα τόσο η Αυγή όσο και η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσαν ανακοίνωση των γνωστών ως «Φίλων και Συντρόφων του Δημήτρη Κουφοντίνα »όπου αναφερόταν πως οι Κουφοντίνας και Γιωτόπουλος είναι θύματα εκδίκησης και δεν παίρνουν άδειες εξόδου από τη φυλακή, σαν αυτές που αφειδώς έπαιρνε το Χριστόδουλος Ξηρός, γράφει ο δημοσιογράφος.

ΑΝ. ΓΑΛ.