Είναι μια σειρά, το «Modern Family», που κάνει πάταγο στην Αμερική όπου προβάλλεται και έχει και φανατικό κοινό στην Ελλάδα που την παρακολουθεί από τα συνδρομητικά κανάλια.

Η σειρά παρουσιάζει μια κανονική εκδοχή αμερικανικής οικογένειας, που δεν ζει στη μεγάλη οικονομική ύφεση της δίκης μας χώρας, έχει προβλήματα επικοινωνίας και δημιουργικότητας συχνά ή επιρροής, με προβλήματα ανθρώπων που δεν ζουν σε σκηνές χωρίς πάτο μετά από σεισμό, βέβαια.

Γι' αυτό και το κοινό, στη δική μας χώρα την προτιμά. Ξεχνιέται, γελάει με το αβίαστο χιούμορ και τις σπαρταριστές ερμηνείες. Θυμόμαστε πως είναι η ζωή, χωρίς κομμένο ρεύμα, να μετράς ψηλά στο σούπερ μάρκετ ή να ζεις στην χειμωνιά χωρίς θέρμανση. 

Παρόλα αυτά το Mega, από τον Μάρτη θα αρχίσει να μας δείχνει την ελληνική εκδοχή της δημοφιλούς σειράς, μήπως και κουραζόμαστε να διαβάζουμε υποτίτλους στην αυθεντική. Τις εξαιρετικές επίσης ερμηνείες των Αμερικανών συναδέλφων τους, θα βελτιώσουν στα καθ' ημάς, οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Κλέλια Ρένεση, Κώστας Κόκλας, Ζέτα Δούκα, Δημήτρης Μακαλιάς και Γιώργος Τζαβάρας.

Αξιοσημείωτο είναι πως στην αμερικανική εκδοχή της σειράς, την οποία (επαναλαμβάνω) ήδη παρακολουθούμε, θίγεται το ζήτημα της μετανάστευσης λαθραία από τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, έτσι η νεαρή σύζυγος του πάτερ – φαμίλια, η απολαυστική Σοφία Βεργκάρα είναι Μεξικανή που με τον γιο της είχε κάποτε συνευρεθεί παράνομα. Εδώ απ' ότι διαβάσαμε, θα τη διατηρήσουν ως Μεξικανή, δολοφονώντας εξ' αρχής το χιούμορ και την κοινωνική δηκτικότητά του. Κάνουν τα κανάλια από κανένα μέχρι πέντε, το πολύ σειρές. Χάθηκε ο κόσμος να μην αφορούν σε μεταφορά που έχει κάνει πάταγο αλλά σε κάτι βγαλμένο από τη ζωή και την πραγματικότητα αυτής της χώρας; Δηλαδή γιατί να μη δούμε και το Game of Throne γυρισμένο σε στούντιο με τον Καληώρα, την Δανδουλάκη, τον Ουγγαρέζο ως Σνόου, τον Ρουβά και πάντα τη Δούκισσα Νομικού, που μετά το θέατρο και το σινεμά της έχει ξεφύγει υποκριτικά το σίριαλ;

Στον παραλογισμό της μεταφοράς διάσημων σειρών ας θυμίσουμε πως είχαμε δει τα θρυλικά Φιλαράκια, αλά ελληνικά με την Μάρι Κυριακού και την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, που βάφτιζαν, λόγου χάριν, τον Ρος, Θύμιο και τον Τσάντλερ, Κωνσταντή. Ακαριαία έχεις να κάνεις με τραγωδία…

Α.Τ.