“Η  αργομισθία, το « ψυγείο» και  η πολυθεσία είναι στο στόχαστρο της σημερινής Διοίκησης”, υποστηρίζει η διοίκηση της ΕΡΤ, απαντώντας στην ανακοίνωση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας τη ΕΣΗΕΑ. Όλη η ανακοίνωση της ΕΡΤ και 5 επισημάνσεις του Newpost: 

«Σε απάντηση των ανακοινώσεων που εξέδωσε σήμερα (Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011) το Εποπτικό ‘Όργανο της ΕΣΗΕΑ, η ΕΡΤ Α.Ε. τονίζει τα ακόλουθα:
Το Εποπτικό ‘Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ δεν διευκρινίζει σε ποιες χρονικές περιόδους και σε ποια συγκεκριμένα πρόσωπα αναφέρεται.
Πάντως, την κοινή πεποίθηση πως «στην κρατική ραδιοτηλεόραση επικρατούν φαινόμενα παρανομίας, ευνοιοκρατίας και διαφθοράς με στόχο το απροστάτευτο δημόσιο χρήμα», προσπαθεί με πολύ συγκεκριμένους τρόπους να αλλάξει η νέα Διοίκηση της ΕΡΤ:
1.    Με την ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των Αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου
2.    Με την ανάρτηση στο διαδίκτυο του κόστους όλων των παραγωγών της
3.    Με τη διαδικασία εσωτερικής προκήρυξης κάθε θέσης που για οποιοδήποτε λόγο χηρεύει
4.    Με την ομόφωνη λήψη Αποφάσεων μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης σε κρίσιμα ζητήματα
5.    Με τη διαφανή διαδικασία προσλήψεων, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Η  αργομισθία, το « ψυγείο» και  η πολυθεσία είναι στο στόχαστρο της σημερινής Διοίκησης».
Πέντε επισημάνσεις του Newpost
1.    Περιμένουμε να δούμε -κ. Ταγματάρχη- πότε θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο οι συμβάσεις αποκλειστικής απασχόλησης, που έχουν αποφασιστεί εδώ και κάποιες εβδομάδες.
2.    Η ανάρτηση του κόστους των εκπομπών, δεν σημαίνει ότι έγιναν και οι καλύτερες επιλογές.
3.    Η προκήρυξη μιας θέσης, δεν σημαίνει ότι η διοίκηση δεν μπορεί να τοποθετήσει στη θέση που χηρεύει τον εκλεκτό της.
4.    Είναι αφελές να λέμε ότι η συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων διασφαλίζει διαφανείς διαδικασίες.
5.    Αν επιμείνετε να διατείνεσθε ότι η αργομισθία, το «ψυγείο» και η πολυθεσία είναι στο στόχαστρο της σημερινής διοίκησης, ενδεχομένως κάποιος- κάποτε να αναγκαστεί να μιλήσει με ονόματα...