Το μνημόνιο και η κρίση στην Ελλάδα έφερε και την μεγάλη ανατροπή στη μάχη των 8 των κεντρικών δελτίων ειδήσεων. Οι ναυαρχίδες των καναλιών, τα πουλέν της ελληνικής δημοσιογραφίας βλέπουν κάθε πρωί που παίρνουν το ραβασάκι της AGB τον ρόλο τους να φθίνει όχι από κάποιο ανταγωνιστικό δελτίο αλλά από μια ψυχαγωγική εκπομπή. 
 
Το «Κάτι ψήνεται» του Alpha που προβάλλεται στις 8 η ώρα τερματίζει σταθερά πρώτο με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά αφήνοντας τους παραδοσιακούς αντιπάλους Mega και ΑΝΤ1 να μάχονται για τη δεύτερη και τρίτη θέση. 
 
Από τον Δεκέμβριο μάλιστα σταθερά πρώτο δελτίο έρχεται αυτό του ΑΝΤ1 αφήνοντας πίσω του το πάλαι ποτέ «megalo» δελτίο. 
 
Ενδεικτικά χθες το Κάτι Ψήνεται έκανε 23,4%, το δελτίο του ΑΝΤ1 21%, το Mega 17,7% και το Star 12,2%. 
 
Παρόμοιο το σκηνικό και στις εκπομπές της Δευτέρας, όπου την πρωτιά κρατούν γερά οι ψυχαγωγικές εκπομπές. Χθες τη μάχη των πολιτικών εκπομπών μπορεί να κέρδισε η Ανατροπή του Μέγκα - με δημοσκόπηση της GPO- με 17,7% μέσο όρο αφήνοντας πίσω τον Ενικό του Νίκου Χατζηνικολάου με 14,8%, ωστόσο αξιοσημείωτο είναι πως ο Γιάννης Πρετεντέρης πήρε το πρωτοφανές 53,2% ως lead in από το Κάτω Παρτάλι ενώ ο Νίκος Χατζηνικολάου πήρε 9,5% από την ξένη ταινία που προηγήθηκε της εκπομπής του. 
 
Κατά τα λοιπό οι Ράδιο Αρβύλα χτύπησαν πάλι κόκκινο με 33,3% και το Όλα Τρέλα του Θέμου Αναστασιάδη σημείωσε 29,5%. 
 
Τ.Α.