Εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας με την οποία στρέφονται κατά του «αστυνομικού των ΜΑΤ με το όνομα Μπαλούρδος» ο οποίος πρωταγωνιστεί στη σατιρική εκπομπή «Ελληνοφρένεια».

Ο... Μπαλούρδος φαίνεται ότι μόνο το γέλιο δεν προκάλεσε στους «συναδέλφους» του αστυνομικούς, αλλά την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας που απειλεί με μηνύσεις.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Ένωση προσανατολίζεται στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, ενώ επιρρίπτει εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες και στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η Ένωση σημειώνει πως «αποτελεί πρόκληση και πολλά ερωτηματικά από πλευράς υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη καθώς και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. η διαπόμπευση που δέχονται οι αστυνομικοί, ιδιαιτέρως της ΥΑΤ και ομάδας ΔΕΛΤΑ από την σατiρική σειρά «Ελληνοφρένεια» που παρουσιάζεται στην τηλεόραση του Alpha χωρίς κάποιος να παίρνει θέση».
 
Στη συνέχεια αναφέρεται ότι «συγκεκριμένα εμφανίζονται ... ηθοποιοί που φέρουν πλήρη επιχειρησιακή στολή των ΥΑΤ, με όλα τα εμβλήματα και διακριτικά του Σώματος, ως επίσης και της ομάδας ΔΕΛΤΑ, τους οποίους οι υπόλοιποι συμπρωταγωνιστές, τους χλευάζουν και συχνά τους κοσμούν με ένα σωρό κοσμητικά επίθετα και άσεμνες χειρονομίες, αφήνοντας μηνύματα ότι πρόκειται περί ηλιθίων».
 
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η Ένωση προσανατολίζεται στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς πάντα σε συνεννόηση με την ΠΟΑΣΥ την οποία καλεί να πάρει θέση.
TAGS