Ως κατηγορούμενη και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος για μετάδοση στρατιωτικών μυστικών απολογήθηκε σε αστυνομικούς της κρατικής Ασφάλειας η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου σύμφωνα με έγγραφα της δικογραφίας, που έχει στη διάθεσή της.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο μένει έκθετη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, που με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το βράδυ, υποστήριζε ότι είχε παραγγελθεί απλώς προκαταρκτική εξέταση για πλημμελήματα - σχετικά με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα peiratiko reportaz περί Λιμενικού Σώματος - και ότι ουδεμία ποινική δίωξη έχει ασκηθεί σε βάρος της δημοσιογράφου.

Από την κατάθεση της Πόπης Χριστοδουλίδου προκύπτει ότι εξετάστηκε παράνομα με την ιδιότητα της κατηγορούμενης και επομένως όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση διέπραξαν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.

Για το ίδιο θέμα οι δικηγόροι της δημοσιογράφου, Παναγιώτης Σαπουντζάκης και Χρύσα Σαλαβράκου, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου κλήθηκε το πρωί της 12-2-2014 από την Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας να προσέλθει στο κτήριο της Λ. Αλεξάνδρας για να καταθέσει σε διαταχθείσα από τον κ. Εισαγγελέα κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με τα προβλεπόμενα από τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα αδικήματα της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας (άρθρα 143 και 144 Σ.Π.Κ.).

Προσήλθε περί ώρα 14.00. Τελικά την 16.10 ώρα απολογήθηκε ως κατηγορούμενη για παράβαση των άρθρων 143 και 144 σε συνδυασμό με το άρθρο 195 του Σ.Π.Κ. και αρνήθηκε την κατηγορία επιφυλαχθείσα για την νομιμότητα της όλης διαδικασίας. Όλα αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία της σχηματισθείσας δικογραφίας».