current views are: 1

20 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση12:37

Εκκρεμεί η αρχειοθέτηση ή μη της δικογραφίας για τα δάνεια του MEGA

Το γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς θα λάβει την απόφαση για το αν θα εγκρίνει την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί για τα δάνεια του τηλεοπτικού σταθμού MEGA CHANNEL.

Δημοσίευση 12:37’
αρθρο-newpost

Το γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς θα λάβει την απόφαση για το αν θα εγκρίνει την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί για τα δάνεια του τηλεοπτικού σταθμού MEGA CHANNEL.

Το γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς θα λάβει την απόφαση για το αν θα εγκρίνει την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί για τα δάνεια του τηλεοπτικού σταθμού MEGA CHANNEL

Έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή κάνει γνωστό ότι η σχετική ποινική προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, διαβιβάστηκε στις 2.5.2013 στην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Επίσης, σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Γραφείο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφοράς, σχετικά με την κρινόμενη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία η οποία αρχειοθετήθηκε κατ΄ άρθρο 43&2 ΚΠΔ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκκρεμεί στο ως άνω γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, προς έγκριση ή μη της αρχειοθέτησης αυτής. 

Το έγγραφο του κ. Αθανασίου διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη με θέμα τα δάνεια στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA CHANNEL. Ο βουλευτής επικαλείτο, στην ερώτησή του, δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΟ ΠΑΡΟΝ”, σύμφωνα με το οποίο, «το 2009, λίγο καιρό μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Γιώργο Παπανδρέου, το κανάλι έλαβε ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο δεν μπόρεσε να αποπληρώσει».
 
Ο κ. Παναγούλης είχε επισημάνει ότι για την υπόθεση αυτή είχε ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς τον Ιανουάριο του 2013 και ζητούσε να ενημερωθεί ποια είναι τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας και με ποια τραπεζικά κριτήρια εγκρίθηκαν τα δάνεια από τράπεζες που υπάγονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έχουν ανακεφαλαιωθεί με τα λεφτά των φορολογουμένων.