current views are: 3

24 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση09:04

Τίτλοι τέλους για την εκπομπή του Πιρς Μόργκαν στο CNN

Το CNN αποφάσισε να διακόψει το τοκ σόου του γνωστού βρετανού δημοσιογράφου Πιρς Μόργκαν, όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή το ίδιο το τηλεοπτικό δίκτυο.

Δημοσίευση 09:04’
αρθρο-newpost

Το CNN αποφάσισε να διακόψει το τοκ σόου του γνωστού βρετανού δημοσιογράφου Πιρς Μόργκαν, όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή το ίδιο το τηλεοπτικό δίκτυο.

Το CNN αποφάσισε να διακόψει το τοκ σόου του γνωστού βρετανού δημοσιογράφου Πιρς Μόργκαν, όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή το ίδιο το τηλεοπτικό δίκτυο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την προβολή της τελευταίας εκπομπής Piers Morgan Live on CNN, ενώ εκπρόσωπος του δικτύου δεν διευκρίνισε αν ο δημοσιογράφος θα παραμείνει στο κανάλι με κάποια άλλη ιδιότητα.

Πηγή του CNN δήλωσε ότι ο πρόεδρος του δικτύου Τζέφρι Ζάκερ αποφάσισε την διακοπή της εκπομπής ύστερα από μία σειρά συζητήσεων με τον Μόργκαν σχετικά με το μέλλον του.

Ο 48χρονος Μόργκαν δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες στους New York Times ότι ως Βρετανός δεν μπορούσε πάντα να επικοινωνεί με το αμερικανικό κοινό, κάτι που φάνηκε από τις μετρήσεις τηλεθέασης της εκπομπής.

“Υπήρξε μία οδυνηρή περίοδος και τελευταία η τηλεθέαση είχε πάρει καθοδική πορεία”, δήλωσε στους Τάιμς ο Μόργκαν, πρώην διευθυντής της βρετανικής ταμπλόιντ Daily Mirror.

Ο παρουσιαστής του τοκ σόου είχε προκαλέσει πολλές φορές την οργή των συντηρητικών Αμερικανών κατά την τριετή παρουσία του στο CNN με αφορμή τις θέσεις του για την οπλοκατοχή.

Μετά την αιματηρή επίθεση τον Δεκέμβριο του 2012 σε σχολείο του Νιούταουν στο Κονέκτικατ βρέθηκε στο επίκεντρο πρωτοβουλίας αμερικανών πολιτών να τον απελάσουν ύστερα από σχόλια που έκανε για το θέμα “στον αέρα”.

“Κοιτάξτε, είμαι ένας τύπος από τη Βρετανία που συζητάει για θέματα της αμερικανικής κουλτούρας, περιλαμβανομένων των όπλων, που είναι ένα θέμα το οποίο διχάζει, και αναμφίβολα υπάρχουν πολλοί στο κοινό που κουράστηκαν να με βλέπουν να χτυπιέμαι γι αυτό”, είπε ο Μόργκαν στην εφημερίδα.

“Αυτό έκανε τον κύκλο του και με τον Τζεφ συζητάμε εδώ και καιρό σχετικά με διάφορους τρόπους που θα μπορούσα να αξιοποιηθώ”, πρόσθεσε.

Ο Μόργκαν, ο οποίος υπήρξε κριτής του ριάλιτι παιχνιδιού “America’s Got Talent” κι αντικατέστησε τον Λάρι Κινγκ στο CNN το 2011, είχε δηλώσει νωρίτερα μέσα στο μήνα ότι ανακρίθηκε από την αστυνομία του Λονδίνου σε σχέση με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών στην Daily Mirror.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος από την αρχή αρνούνταν κάθε ανάμειξη στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, είπε ότι τον Δεκέμβριο παρουσιάστηκε αυτοβούλως σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου.

Το 2011 η βιομηχανία των βρετανικών εφημερίδων συγκλονίστηκε από το κλείσιμο της κυριακάτικης ταμπλόιντ με την μεγαλύτερη κυκλοφορία News of the World του Ρούπερτ Μέρντοκ ύστερα από τις αποκαλύψεις ότι ορισμένοι από τους δημοσιογράφους της υπέκλεπταν συστηματικά τηλεφωνικές συνομιλίες για να βγάζουν ειδήσεις.

Η Ρεμπέκα Μπρουκς και ο Άντι Κούλσον, δύο πρώην στελέχη της News of the World, αμφότεροι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, δικάζονται στο Λονδίνο κατηγορούμενοι για τηλεφωνικές υποκλοπές το διάστημα 2000-2006.