«Μέσα στο Μάρτιο θα αρχίσει να γίνεται, πιλοτικά, η εκπομπή του προγράμματος της ΝΕΡΙΤ και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων και για τους δημοσιογράφους και το καλλιτεχνικό προσωπικό και για τους διοικητικούς και τεχνικούς» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα ο υφυπουργός Παντελής Καψής. Πρόσθεσε ακόμη πως «η 27η Απριλίου είναι η τελευταία ημερομηνία, με βάση και τη συμφωνία με την EBU, κατά την οποία θα πρέπει να εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ». 

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, είπε πως «έχουν δοθεί 30 εκατ. ευρώ, που είναι πάνω από το μισό του ύψους των αποζημιώσεων που πρέπει να δοθούν, αλλά εκκρεμεί η απόφαση του ΥΠΟΙΚ με βάση το Ενιαίο Μισθολόγιο για τον ακριβή υπολογισμό. Αυτό είναι ζήτημα απόφασης του ΥΠΟΙΚ. Στην τηλεόραση, έχουν κάνει όλους τους υπολογισμούς. Δεν έχει υπάρξει καθυστέρηση και μέχρι στιγμής πληρώνονται κανονικά. Η δόση που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες είναι σε εκκρεμότητα, με βάση το ύψος που πρέπει να υπολογιστεί. Κάνω κι εγώ μια προσπάθεια του πώς μπορεί να υπολογιστεί για τους συμβασιούχους και έχω ζητήσει και από τις ενώσεις να έλθουν μαζί, αλλά δεν έχει υπάρξει συμφωνία και δεν έρχονται. Το ζήτημα είναι σε εκκρεμότητα και πρέπει να το αποφασίσει το ΥΠΟΙΚ». 

Στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος της «Ελιάς» στις ευρωεκλογές, είπε πως «έχει πέσει μια τέτοια ιδέα, αλλά το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει συμφωνία για την Κεντροαριστερά. Ανήκω -και είναι γνωστό αυτό στον χώρο-, σήμερα γίνεται μια συνάντηση και γίνονται συζητήσεις, αλλά υπάρχουν δύσκολες συζητήσεις, γιατί υπάρχουν πολλές δυσκολίες και ίσως η υπόθεση της Κεντροαριστεράς να μην κριθεί πριν τις ευρωεκλογές, αλλά στο β' ημίχρονο, μετά τις ευρωεκλογές. Ζητούμενο, όμως, είναι να καταφέρουμε όλοι να ανασυγκροτήσουμε την Κεντροαριστερά. Δεν έχω καταλήξει αν θα είμαι ή όχι. Το θέμα είναι η συγκρότηση της ομάδας. Κεντροαριστερά, πάντως, δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το ΠΑΣΟΚ».