Κυκλοφορεί ξανά η έντυπη έκδοση του περιοδικού Newsweek, μετά από 14 μήνες. Το πρώτο θέμα του περιοδικού ήταν το bitcoin, με το περιοδικό να ανακοινώνει την ταυτότητα του μυστηριώδους εμπνευστή του ψηφιακού νομίσματος, αποκάλυψη η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και απορρίφθηκε από κάποιους ως ψευδής.

Η δημοσιογράφος Λέα ΜακΓραθ Γκούντμαν δημοσίευσε ένα άρθρο, στο οποίο ισχυρίζεται ότι ο ιδρυτής του bitcoin είναι ο 64χρονος αμερικανο-ιάπωνας Σατόσι Νακαμότο, ο οποίος ζει στην Καλιφόρνια. 

Ο ίδιος αρνήθηκε σε δηλώσεις του στο Associated Press ότι είναι ο ιδρυτής του bitcoin, ενώ αναλυτές και δημοσιογράφοι αναρωτήθηκαν εάν τα στοιχεία που προσφέρει η Γκούντμαν στο άρθρο της είναι αρκετά για να αποδείξουν ότι βρέθηκε η ταυτότητα του μυστηριώδους ιδρυτή του bitcoin -η όλη αποκάλυψη φάνηκε να βασίζεται σε μία δήλωση του ίδιου του Νακαμότο, ο οποίος στη συνέχεια είπε ότι δεν κατάλαβε την ερώτηση.

Ωστόσο το περιοδικό υποστηρίζει την αποκάλυψή του, λέγοντας ότι όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε μετά από εβδομάδες ερευνών οδηγούσαν στον Νακαμότο.

Φαίνεται ότι το Newsweek θέλησε να κάνει μια «εκρηκτική» επανεμφάνιση στο χαρτί. Πλέον το περιοδικό θα εξαρτάται περισσότερο από τους συνδρομητές παρά από τους διαφημιστές. Το Newsweek πρωτοκυκλοφόρησε στη δεκαετία του 1930 -το παρθενικό του τεύχος είχε ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου 1933. 

Στις δεκαετίες της ένδοξης ιστορίας του κατέγραψε εβδομαδιαίως όλες τις δραματικές εξελίξεις στον κόσμο, από την άνοδο του Χίτλερ και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ώς τα επεισόδια του Ψυχρού Πολέμου και τις αλλαγές που έφερε στις κοινωνίες η τεχνολογία.

Παρότι σύμφωνα με tovima.gr, στο παρελθόν είχε κυκλοφορία που έφτανε τα τρία εκατομμύρια φύλλα, τα τελευταία χρόνια η πτώση της κυκλοφορίας και των διαφημιστικών εσόδων είχαν οδηγήσει το Newsweek στην απόφαση να κλείσει και να παραμείνει μόνο ως ψηφιακό.

Τον Αύγουστο το Newsweek είχε πουληθεί στην εταιρεία ψηφιακών μέσων, ΙΒΤ Media.