Στις 15:30 και από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, στο κοιμητήρι του Βύρωνα, θα γίνει αύριο η κηδεία του δημοσιογράφου, Μάνου Αμελίδη, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, με την οποία γίνεται επίσης γνωστό ότι οι υπηρεσίες της Ένωσης δεν θα λειτουργήσουν από τις 12 το μεσημέρι και μετά, σε ένδειξη πένθους.

Παράκληση της οικογένειας του εκλιπόντος, που έφυγε χθες από τη ζωή, είναι, αντί στεφάνων, να κατατεθούν τα χρήματα στον σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» 

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε τη μεγάλη του θλίψη για τον θάνατο του Μ. Αμελίδη και το δυσαναπλήρωτο κενό, που αφήνει πίσω του ένας αθόρυβος, αλλά και ανυποχώρητος αγωνιστής και στυλοβάτης επί 48 χρόνια των δικαιωμάτων του Κλάδου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια τις αληθινές δημοσιογραφικές και κοινωνικές αξίες κάνοντας σκοπό της ζωής του την προσφορά για τον συνάδελφο, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, κάθε άνθρωπο.

Από τη θέση του το 1966 στον Ο.Ε.Α. (Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης) στη συνέχεια ιδρυτικό στέλεχος στον ΕΔΟΕΑΠ και από το 1987 στην ΕΣΗΕΑ συνέβαλε αποφασιστικά και αποτελεσματικά με προτάσεις, μελέτες και παρεμβάσεις στην προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων. Ως διευθυντής των Υπηρεσιών της ΕΣΗΕΑ στη συνέχεια είχε κομβικό ρόλο στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ένωσης, στην ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας με όλους τους εργαζόμενους, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά όλα αυτά τα χρόνια στην υποστήριξη των διεκδικήσεων του Κλάδου.

Η συνδικαλιστική του δράση και προσφορά αναγνωρίστηκε από όλο τον Κλάδο και ως μέλος της ΕΠΗΕΑ οι συνάδελφοι του τον ανέδειξαν επανειλημμένα στην Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ και πρώτο πρόεδρο της ΠΟΕΠΤΥΜ.

Ο Μάνος Αμελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 από γονείς πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές εισήχθη στην ΑΣΟΕΕ και το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αργότερα αποφοίτησε.

Εργάστηκε επίσης ως δημοσιογράφος συντάκτης – διορθωτής, αρχικά, στο «ΕΘΝΟΣ», στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ (τηλεόραση, ραδιόφωνο), σε εκπομπές στο ραδιόφωνο, στέλεχος στο περιοδικό ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και από το 1980 έως και το 2008 στην εφημ. «ΕΞΠΡΕΣ».

Ήταν ο εμπνευστής των σεμιναρίων δημοσιογραφίας που άρχισε να οργανώνει από το 1988 η Ένωση. Συνέβαλε στον σχεδιασμό και την επιτυχή υλοποίηση των ειδικών σεμιναρίων για άνεργους δημοσιογράφους το 2012 με στόχο την επιμόρφωση και την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ο Μάνος Αμελίδης προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στους δημοσιογράφους. Πάντοτε ευγενής, πρόθυμος, φιλικός και συνεργάσιμος διατηρούσε προσωπικές σχέσεις με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Άλλωστε όλοι γνώριζαν ότι η εργασία του, τόσο στον ΕΔΟΕΑΠ όσο και στην ΕΣΗΕΑ, δεν υπήρξε ποτέ απλός βιοπορισμός. Η αγωνία του και το πάθος του για τα συμφέροντα του Κλάδου αλλά και την εξυπηρέτηση των συναδέλφων από το νεότερο έως τον γηραιότερο, ήταν σκοπός ζωής για τον Μάνο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την απώλεια του δημοσιογράφου Μάνου Αμελίδη, δήλωσε:

«Η δημοσιογραφική οικογένεια αποχαιρετά τον Μάνο Αμελίδη, ο οποίος κατά τη μακρά επαγγελματική διαδρομή του διακρίθηκε για την ανιδιοτελή προσφορά του στους συναδέλφους του και για τους αγώνες του υπέρ των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων.

Εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

TAGS