Από τον αρραβώνα στη Σπιναλόγκα … Η πολύπαθη Μαρία θα δεχτεί ακόμα ένα ηχηρό «χαστούκι» της μοίρας. Την είδαμε να ανακαλύπτει το σημάδι στη γάμπα της και στο επεισόδιο που έρχεται θα τη δούμε να μαθαίνει ότι έχει λέπρα και περνά ξημερώματα με τον πατέρα της απέναντι στη Σπιναλόγκα..

Μετά τον αρραβώνα και τα γλέντια έρχονται πάλι «σύννεφα» για την οικογένεια του Γιώργη. Η Μαρία θα ανακαλύψει ένα σημάδι στη γάμπα της, η αδελφή της η Άννα θα την πιέσει να αποκαλύψει την αλήθεια και λίγο αργότερα, όταν θα εξεταστεί από τον γιατρό Κυρίτση, θα διαπιστωθεί ότι έχει λέπρα – όπως η μάνα της. Όλοι θα γίνουν «κομμάτια» και πρώτος απ’ όλους ο πατέρας της.

Έχασε τη γυναίκα του από λέπρα και τώρα όλοι δείχνουν ότι θα χάσει και την πολύ αγαπημένη του κόρη, το στήριγμα του, την αδυναμία του. Ήταν η μόνη που νοιαζόταν γι’ αυτόν και τώρα πρέπει να κάνει την καρδιά του πέτρα και να την περάσει με τη βάρκα του απέναντι στη Σπιναλόγκα, εκεί όπου έχει οδηγήσει και τη γυναίκα του την Ελένη, χρόνια πριν …

Όλο αυτό θα γίνει χαράματα, να μην τους δει ο κόσμος, και η Σκηνή που προχωρούν από την Πλάκα για τη βάρκα θα είναι από τις πιο δραματικές που έχουμε δει ως σήμερα. Με αυτή θα κλείσει το επεισόδιο και στο επόμενο θα δούμε πια τη Μαρία στη νέα της ζωή, μακριά από τον πατέρα της και τον αρραβωνιαστικό της. Μια καινούρια δύσκολη αρχή…

θα μείνει στο σπίτι που έζησε η μάνα της …

Η Μαρία περνώντας στη Σπιναλόγκα θα πάει να ζήσει στο σπίτι όπου έζησε η μάνα της όταν πέρασε κι αυτή εκεί. Θα βρεθεί σε απόγνωση στην προσπάθεια της να «χτίσει» μια νέα ζωή και θα προσπαθήσει και πάλι όπως εκείνη – να σταθεί όρθια στα πόδια της. Ο πόνος θα είναι μεγάλος, μα θα βρεθεί  πλάι σε ανθρώπους που την αγαπούσαν πάντοτε – η Ευγενία είναι η πρώτη από αυτούς.

Η Άννα αποκαλύπτει την αλήθεια και … γίνεται κόλαση!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά η Άννα δεν μπορεί πια να κρύβει την αλήθεια, γι’ αυτό και παραδέχεται τα πάντα. Λέει στους Βανδουλάκηδες πως η μάνα της η Ελένη πέθανε από λέπρα κι όχι από καρδιά και ότι η αδελφή της προβλήθηκε από την ίδια αρρώστια. Εκείνοι … τα παίρνουν άγρια, της ζητάνε να εξεταστεί κι αυτή και … μυρίζει έντονα μπαρούτι!