Η Αργώ στην ελληνική  μυθολογία ήταν το πλοίο στο οποίο επιβιβάστηκαν οι Αργοναύτες με σκοπό να μεταβούν στην Κολχίδα και να κλέψουν το χρυσόμαλλο δέρας. Και για να το πετύχουν, αντιμετώπισαν πληθώρα από αντιξοότητες, μεταξύ των οποίων ήταν ότι κατάφεραν να περάσουν τις Συμπληγάδες Πέτρες.


Η Argo στη σύγχρονη ιστορία των ελληνικών ΜΜΕ, είναι μια εταιρεία κυπριακών συμφερόντων η οποία ενδιαφέρεται για το Alter οι εργαζόμενοι του οποίου είναι για μήνες απλήρωτοι, ενώ το κανάλι, που απαξιώνεται από μέρα σε μέρα, από την Κυριακή παίζει μόνον “κονσέρβες”. Η απόφαση για να μην υπάρχουν ζωντανές εκπομπές, ήταν- σύμφωνα με πληροφορίες- και αίτημα των παρουσιαστών.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Argo Capital Management Ltd για λογαριασμό κάποιου fund που βρίσκεται υπό τη διαχείρισή της, αλλά δεν κατονομάζεται. Όπως είναι φυσικό, η φήμες οργιάζουν και συνδέουν το ενδιαφέρον της Argo με επιχειρηματικές κινήσεις που σχεδιάζονται από εταιρείες του εξωτερικού, είτε για τα ακίνητα που βγαίνουν... fast truck στο σφυρί- είτε για την αξιοποίηση του υπεδάφους της χώρας μας. Ας μην ξεχνάμε και ότι η Αργώ της μυθολογίας έφτασε μέχρι την μακρινή Κολχίδα, περιοχή της σημερινής... Ρωσίας- υπό την ευρεία έννοια φυσικά, μιας και στην πραγματικότητα πρόκειται για τη Γεωργία.
Καθοριστικό ρόλο για το μέλλον του καναλιού διαδραματίζουν οι πιστώτριες τράπεζες, ενώ οι μέτοχοι του καναλιού προσπαθούν να μετοχοποιηθούν τα χρέη και- σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες- κάποιος να αποχωρήσει με το μερίδιο που του αναλογεί υπό μάλης...
Και όπως η Μήδεια στη μυθολογία τεμάχισε τον αδελφό της Άψυρτο για να καθυστερήσει τον βασιλιά Αιήτη- και αργότερα τα παιδιά που απέκτησε με τον Ιάσονα, έτσι και στο Alter, αν επιβιώσει, θα γίνουν δραματικές περικοπές στο ανθρώπινο δυναμικό, στους μισθούς όσων παραμείνουν, αλλά και στις παραγωγές...

TAGS