Ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης, τοποθετήθηκε σήμερα στην θέση του Προέδρου ΔΣ και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και τοποθέτησης, ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ δήλωσε ότι αποδέχθηκε την πρόσκληση του Εποπτικού Συμβουλίου να αναλάβει τα καθήκοντά του σε μια κομβικής σημασίας στιγμή για τη δημιουργία του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, με στόχο να ανταποκριθεί στην επιταγή του Συντάγματος και του νόμου για τη δημόσια τηλεόραση. 

Ο κ. Μακρυδημήτρης τόνισε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να τηρηθούν στο ακέραιο οι βασικές αρχές που διέπουν τη ΝΕΡΙΤ, με έμφαση στη νομιμότητα, την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την ποιότητα. 

Υπογράμμισε μάλιστα, ότι σε συνεργασία με το Εποπτικό Συμβούλιο, θα εργαστεί για την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών προς τον Έλληνα πολίτη, διασφαλίζοντας την ανεξάρτητη και επί ίσοις όροις ενημέρωση και την ποιοτική ψυχαγωγία.

Ο κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (LLM και Phd) με υποτροφία του ΙΚΥ στο London School of Economics and Political Science και στο University College του Πανεπιστημίου Λονδίνου. Ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright διετέλεσε το 1992 επισκέπτης ερευνητής (Research Fellow) στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ και στα Πανεπιστήμια Cambridge και Λονδίνου της Αγγλίας.
Από το 1985 διδάσκει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αρχικά ως ειδικός επιστήμων και από το 1998 ως Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης (Επίκουρος Καθηγητής: 1988-92, Αναπληρωτής Καθηγητής: 1992-98). Υπήρξε διευθυντής του Τομέα Διοικητικής Επιστήμης και προΐσταται του Εργαστηρίου Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει αποτελέσει μέλος επιτροπών εμπειρογνωμόνων για θέματα δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως γενικός γραμματέας του Ελληνικού Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών, μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, του Επιστημονικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών και της Εκδοτικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιθεώρησης Διοικητικών Επιστημών, καθώς και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Δημόσια Διοίκηση του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ. Την περίοδο 2004-2009 ορίστηκε Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Δημόσιας Διοίκησης.
Είναι συγγραφέας μελετών και άρθρων για ζητήματα διοίκησης και διακυβέρνησης, δημόσιας πολιτικής, πολιτικής και διοικητικής ιστορίας, πολιτικής και κοινωνικής θεωρίας. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει ποίηση και θέατρο. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα θέματα της μεταρρύθμισης του κράτους, της πολιτικής ηγεσίας και της ηθικής στη δημόσια διοίκηση και την πολιτική.