Όλοι οι δημοσιογράφοι - ακόμη και οι μόνιμοι ανταποκριτές στις Βρυξέλλες που διαθέτουν ήδη διαπίστευση από την ΕΕ- θα χρειαστούν ειδική κάρτα εισόδου προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το σαββατοκύριακο των ευρωεκλογών (24-25 Μαΐου). Η υποβολή της αίτησης για την απόκτηση της ειδικής κάρτας εισόδου θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 15 Μαΐου. 

Η αίθουσα Τύπου θα είναι ανοικτή όλο το σαββατοκύριακο, και οι εκπρόσωποι Τύπου θα είναι παρόντες την Κυριακή για να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους σχετικά με την εξέλιξη των ευρωεκλογών στα 28 κράτη μέλη και να τους παράσχουν πρακτική βοήθεια. 

Κατόπιν της σχετικής αίτησης, οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να παραλάβουν την ειδική κάρτα εισόδου για τις ευρωεκλογές από την είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη rue Wiertz (κτίριο Altiero Spinelli), από τις 19 Μαΐου και μετά. 

Οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να εργασθούν στο ημικύκλιο, την αίθουσα Τύπου και την αίθουσα Anna Lindh (αίθουσα 1A1, κτίριο Altiero Spinelli).
 
Παρακαλούνται να υποβάλλουν μέχρι τις 15 Μαΐου την αίτηση για απόκτηση ειδικής κάρτας εισόδου, αναφέροντας τα εξής στοιχεία:
 
- Όνομα και επώνυμο
- Επάγγελμα
- Μέσο μαζικής ενημέρωσης
- Υπηκοότητα
- Ημερομηνία γέννησης
- Αριθμός διαβατηρίου ή ταυτότητας
- Αριθμός δημοσιογραφικής ταυτότητας (αν υπάρχει)
- Ηλεκτρονική διεύθυνση
- Αριθμός κινητού
 
Οι αιτήσεις δημοσιογράφων από τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και οπτικοακουστικά μέσα θα πρέπει να αποσταλούν στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]
 
Οι αιτήσεις εκπροσώπων του γραπτού Τύπου θα πρέπει να σταλούν στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]