Τα καλύτερα φιλμ του παγκόσμιου κινηματογράφου βρίσκονται στα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema 1 HD, κάθε Παρασκευή στις 22:00. Τον Ιούνιο, θα μεταδοθούν τρεις κινηματογραφικές παραγωγές, σε Α’ τηλεοπτική προβολή: «Kon-Tiki», «Εκπαίδευση στη Σιβηρία» και «Οικογενειακή υπόθεση».

Στις 6/6 θα προβληθεί η νορβηγική παραγωγή «Kon-Tiki», που αναφέρεται στην πραγματική ιστορία του Νορβηγού Θορ Χέγερνταλ, ο οποίος το 1947 διένυσε 4.300 ναυτικά μίλια στον Ειρηνικό Ωκεανό, πάνω σε μια ξύλινη σχεδία. Η ταινία απέσπασε υποψηφιότητα για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία είναι και η συναρπαστική ιταλική παραγωγή «Εκπαίδευση στη Σιβηρία», που στις 13/6 θα μεταφέρει στην οθόνη των Novacinema το ομώνυμο πολυμεταφρασμένο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Nikolai Lilin, ο οποίος είχε ζήσει στη Σιβηρία, σε μία ιδιαίτερη κοινότητα «έντιμων εγκληματιών». 

Από τη Γαλλία έρχεται η ταινία μυστηρίου «Το αγόρι στο τελευταίο θρανίο» που ακολουθεί στις 20/6, ενώ στις 27/6 θα προβληθεί το ρουμανικής παραγωγής κοινωνικό δράμα «Οικογενειακή υπόθεση», που απέσπασε τη Χρυσή Άρκτο στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.