Κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου που προανήγγειλε έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης για ακύρωση των απολύσεων στην ΕΡΤ, βάλλει η ΠΟΕΣΥ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) θεωρεί ότι η ανάγκη λειτουργίας της ελεύθερης Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δεν είναι δυνατόν να υποβαθμίζεται από τον κύριο Κεδίκογλου στο επίπεδο προσωπικής, γι αυτόν, βεντέτας».

Η Ομοσπονδία των δημοσιογραφικών ενώσεων θεωρεί πως στο Δικαστήριο του Ηρακλείου, η Κυβέρνηση ανέπτυξε όλα τα επιχειρήματα που και τώρα επικαλείται, πως τάχα αρμόδιο είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας για να κρίνει την απόλυση των εργαζομένων της ΕΡΤ

«Αυτοί οι ισχυρισμοί απορρίφθηκαν τεκμηριωμένα από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Όμως, η Κυβέρνηση εννοεί να διατηρεί σε εκκρεμότητα την υποχρέωση που έχει να σεβαστεί το Σύνταγμα και Διεθνείς Συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα μας. Η συμπεριφορά της Κυβέρνησης δεν βλάπτει μόνο τη Δημοκρατία. Ζημιώνει με τεράστιες δαπάνες τα δημόσια οικονομικά, με το δυσθεώρητο κόστος που δημιουργεί εξ αιτίας της απαξίωσης της κερδοφόρας ΕΡΤ και του πολλαπλασιασμού της ζημιάς που προκαλείται από τη δυσλειτουργική, υποβαθμισμένη και αδικαιολόγητα δαπανηρή ΝΕΡΙΤ».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: 

«Καλούμε την Κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του Δικαστηρίου και να συμμορφωθεί με τις νόμιμες υποχρεώσεις που έχει για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Να επαναλειτουργήσει άμεσα την ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους που απολύθηκαν τον Ιούνιο του 2013, εγκαταλείποντας τις αδιέξοδες εμμονές της σε μία ΝΕΡΙΤ την οποία οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της είτε την εγκαταλείπουν, είτε εκδιώκονται από αυτήν για λόγους κακοδιαχείρισης ή διοικητικής ανεπάρκειας. Η ΠΟΕΣΥ στέκεται αταλάντευτη στο πλευρό των αγωνιζομένων εργαζομένων της ΕΡΤ και κάνει όσο γίνεται πιο σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση, με την επαναπρόσληψη των εργαζομένων και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ».