Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου που κυκλοφορεί εκτάκτως την Τετάρτη λόγω της τετραήμερης απεργίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους, η εφημερίδα αποκαλύπτει στο πρωτοσέλιδο θέμα της πώς οι συλλήψεις υπόπτων που κατηγορούνται για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς, οδήγησαν την αστυνομία στα ίχνη των εκτελεστών του Σωκράτη Γκιόλια.

Υπάρχει επίσης αναλυτικό ρεπορτάζ για την “Απεργία στις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας”:
Στην πιο αμφιλεγόμενη (τετραήμερη!) απεργία των τελευταίων τριών δεκαετιών προχωρούν οι δημοσιογράφοι και οι ενώσεις τεχνικών και προσωπικού.
Πέμπτη με Κυριακή δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες, ενώ ραδιόφωνα και τηλεοράσεις δεν θα μεταδίδουν ειδησεογραφικές εκπομπές, με αιτούμενο των απεργών την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, που θα διασφαλίζει το να μη γίνουν (περισσότερες;) μαζικές απολύσεις στα άγρια χειμαζόμενα από την οικονομική κρίση μιντιακά «μαγαζιά».
Η κριτική εστιάζει σε δύο βασικά σημεία: την (εξαιρετικά αμφίβολη) αποτελεσματικότητα της πίεσης που ασκείται, και τη γενίκευση σε… ξερά και χλωρά «μαγαζιά», ενώ κάποιοι, πιο κυνικοί, υποστηρίζουν ανοιχτά τη ματαιότητα των όποιων διεκδικήσεων σε ένα μιντιακό τοπίο που θυμίζει… τελευταίες ημέρες της Πομπηίας”.