Έντονη αντιπαράθεση έχει δημιουργηθεί μεταξύ στελεχών της Ένωσης Συντακτών στη Πάτρα με αφορμή δημοσίευμα του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Φλαμή. Ο εκδότης της εφημερίδας "Πελοπόννησος", Σπύρος Δούκας, μήνυσε τον κ.Φλαμή για το εν λόγω δημοσίευμα με μάρτυρα, μάλιστα, τον διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας και μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Κωνσταντίνο Μάγνη.

Ο κ. Φλαμής αντιδρώντας απέστειλε την επιστολή που ακολουθεί στην ΕΣΗΕΠΗΝ ζητώντας την παρέμβασή της:

"Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με έκπληξη με πληροφόρησαν (και μου εστάλη η σχετική ειδοποίηση των δικαστικών αρχών)  πως έχει υποβληθεί μήνυση εναντίον μου (ως Διευθυντή Σύνταξης της εφημερίδας «Κόσμος» της Πάτρας) για δημοσίευμα που έγινε στην εφημερίδα στις 2 Ιουλίου 2010 με τίτλο: «Του χάρισε αυτοκίνητο».

Το σχόλιο ανέφερε:

«Τυχερός ο υπάλληλος της εφημερίδας! Μάθαμε πως ο εκδότης, του χάρισε… το παλιό του αυτοκίνητο! Ο εκδότης αποφάσισε να αλλάξει το όχημά του, αγόρασε ένα ολοκαίνουργιο πολυτελές αυτοκίνητο και αποφάσισε να χαρίσει το παλιό, στον στενό του συνεργάτη. Μπορεί βέβαια το πανάκριβο αυτό δώρο να προκάλεσε πολλές συζητήσεις, όμως προφανώς ο εκδότης ήθελε να τον ανταμείψει για την επί χρόνια προσφορά του στην εφημερίδα».

Για το παραπάνω σχόλιο έχει υποβληθεί η μήνυση από τον εκδότη της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Σπύρο Δούκα και τον συνεργάτη της εφημερίδας, οικονομικό διευθυντή, Βαγγέλη Πολίτη, ο οποίος τυγχάνει να εργάζεται και στο συνδικαλιστικό μας όργανο, ως υπεύθυνος του Λογιστηρίου. Μαθαίνω δε πως ως μάρτυρας υπερασπίσεως έχει κληθεί και ο Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας, δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κωνσταντίνος Μάγνης. Όπως κι εσείς διαβάσατε, στο παραπάνω σχόλιο δεν γίνεται καμία αναφορά για τους κυρίους Δούκα και Πολίτη, πόσο μάλλον για την «Πελοπόννησο»! Ούτε καν η λέξη «Πάτρα» δεν αναφέρεται. Απορώ λοιπόν πως οι παραπάνω εθίγησαν και προέβησαν σε μήνυση εναντίον μου.

Ως προς τον εκδότη κ. Δούκα, δεν έχω κάτι να σχολιάσω, αφού άλλωστε θα είναι και ο αντίδικός μου ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Εκφράζω όμως την έντονη διαμαρτυρία μου και σας καλώ να παρέμβετε με βάση όσα αναφέρονται στο Καταστατικό της Ενωσής μας και όσα έχουν αναφερθεί στις Γενικές μας Συνελεύσεις, για τις περιπτώσεις των κυρίων Βαγγέλη Πολίτη και Κωνσταντίνου Μάγνη.

Ιδιαίτερα για την περίπτωση του πρώτου ο οποίος είναι μισθωτός υπάλληλος της Ενωσής μας. Πρόκειται για υπάλληλο ο οποίος όπως αντιλαμβάνεστε κατέχει δύο θέσεις, μία στην «Πελοπόννησο» και μία στην Ενωσή μας, από την οποία αμείβεται ως λογιστής με το ποσό των 1200 ευρώ μηνιαίως + την ασφάλειά του, (όταν λογιστές σε μεγάλες επιχειρήσεις αμείβονται με 400 ευρώ μηνιαίως). Και πόσο μάλλον όταν συνάδελφοί μας είναι άνεργοι.

Το παραπάνω θέμα θα θέσω στην Γενική μας συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαϊου, τρεις ημέρες πριν με καθίσει στο εδώλιο… ο λογιστής της Ενωσής μας.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Φλαμής"