Με μία κίνηση που υπονομεύει ειδικά τις εφημερίδες, το διασωματειακό των συνδικάτων του Τύπου και η ΕΣΗΕΑ αποφάσισαν εκτάκτως το απόγευμα της Παρασκευής να παρατείνουν μόνο για τις εφημερίδες (!) κατά έξι ώρες την τετραήμερη απεργία που θα έληγε κανονικά στις 06:00 της Δευτέρας. Η απόφαση αποσκοπεί στο να εμποδίσει την κυκλοφορία των εφημερίδων το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως είχε προαναγγελθεί.

Με τον τρόπο αυτό, τα έντυπα μέσα ενημέρωσης στερούνται τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους αναγνώστες τους, την ίδια ώρα που τα ηλεκτρονικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, κλπ) θα βρίσκονται «στον αέρα» από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, Η διακριτική αυτή μεταχείριση σε βάρος των εφημερίδων, που θεωρούνται η σπονδυλική στήλη της ελληνικής δημοσιογραφίας, προκαλεί ερωτηματικά και αντιδράσεις μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου.
Μετά από όλα αυτά, οι εφημερίδες, δεν θα κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα.
Η είδηση προέρχεται από ΤΑ NEA και ουσιαστικά, εκτός των άλλων επιβεβαιώνει ότι ημερήσιες εφημερίδες είχαν γεμίσει σελίδες με «ψυγεία» και με την προσθήκη 3- 4 φρέσκων ειδησεογραφικά σελίδων, θα κυκλοφορούσαν το πρωί της Δευτέρας.