Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η ομόφωνη απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντά του ζητά με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ο πρώην πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης

Ο κ. Προκοπάκης θεωρεί ότι η απομάκρυνση του παραβιάζει τις συνταγματικές επιταγές και για τον λόγο αυτό, υποστηρίζει, η απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου είναι παράνομη.

Στην προσφυγή του γίνεται λεπτομερής αναφορά στο έργο και στα δρώμενα (με αναφορές σε πρόσωπα και πράγματα) κατά την επτάμηνη παραμονή του στη ΝΕΡIΤ, η οποία ολοκληρώθηκε με την καθαίρεσή του την 5η Μαΐου. 
 
Ο κ. Προκοπάκης, αμφισβητεί το έργο του Εποπτικού Συμβουλίου και σημειώνει ότι ο αληθινός σκοπός της απομάκρυνσής του, ήταν λόγοι κομματικών σκοπιμοτήτων και εξυπηρέτησης συμφερόντων ξένων προς το Δημόσιο.
 
Παράλληλα στρέφεται κατά της νομιμότητας των προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ, όπως και της επιλογής των προγραμμάτων, ενώ χαρακτηρίζει παράνομο τον διορισμό του νέου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Αντώνη Μακρυδημήτρη.