Τέλος στην παραφιλολογία των προηγούμενων ημερών έδωσε η Ελεονώρα Μελέτη με ένα κείμενο που δημοσίευσε στο προσωπικό της blog. Μένει ή φεύγει από το STAR; Συνεχίζει ή όχι την παρουσίαση της "Μεσημεριανής Μελέτης"; Η ίδια έδωσε μέσα από το άρθρο της όλες τις απαντήσεις.

«Τελείωσε και αυτή η σεζόν. Να μαστε καλά, να είστε και εσείς καλύτερα που μας φέρατε ως εδώ… Πολλά έχουν ακουστεί, πολλά έχουν γραφτεί για το ποια θα είναι η συνέχεια, αλλά ακόμα η αλήθεια είναι πως ούτε γω γνωρίζω τι πρόκειται να γίνει. Το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρη και για το οποίο είμαι αποφασισμένη εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον, είναι πως ο κύκλος της εκπομπής που υπηρετούσα μέχρι τώρα, κλείνει εδώ.

Έχω περάσει πολύ όμορφα στην επαγγελματική μου πορεία μέχρι σήμερα, έχοντας ζήσει επιτυχία, αναγνώριση και αποδοχή, έχοντας πειραματιστεί και στην ενημέρωση και στην ψυχαγωγία. Ταμπέλες εγώ στην τηλεόραση δεν βάζω. Βάζουν οι άλλοι. Δεν με απασχολούν. Ούτε οι ταμπέλες. Αλλά ούτε και οι άλλοι. Για μένα η τηλεόραση είναι ένας χώρος και τα είδη της, τα δωμάτια της. Σε κάποιο μπαίνεις, από κάποιο βγαίνεις. Τυχερός ο άνθρωπος που μπορεί να μπαινοβγαίνει στα δωμάτια χωρίς να πρέπει να αλλάζει ρούχα και ρόλους, χωρίς να πρέπει να υποδύεται, αλλά μπορώντας να είναι ο εαυτός του, αποδίδοντας τα μέγιστα σε όλα τα είδη.

Διάβασα κάπου πως ανανέωσα με το Σταρ, κάπου αλλού πως τα λόγια μου στην τελευταία εκπομπή ήταν αινιγματικά… Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Δεν ανανέωσα με το Star. Αλλά ακόμα δεν έχω τελειώσει κιόλας. Δεν ήταν καθόλου αινιγματικά τα λόγια μου. Είπα ξεκάθαρα πως θα τα πούμε από Σεπτέμβρη.

Πήρα το ρίσκο μου. Θα τα πούμε; Τα πράγματα είναι απλά. Έχω κάνει έναν πιλότο (ένα δείγμα) της εκπομπής που έχω να προτείνω και με την οποία θα ήθελα να ασχοληθώ. Έχω ξεκαθαρίσει με όλους όσους έχω συζητήσει και τους αφορά, πως δεν θα ήθελα να συνεχίσω αυτό που κάνω μέχρι τώρα, αλλά και πως δεν θα ήθελα να επιστρέψω σε τίποτα από τα παλιά και γνώριμα. Υπάρχει ενδιαφέρον. Και αυτό με χαροποιεί. Μόνο αυτό μπορώ και μόνο αυτό ξέρω να σας πω. Από εκεί και πέρα μπορώ να περιοριστώ σε ένα μεγάλο εκ βαθέων "ευχαριστώ" σε όλους όσοι όλα αυτά τα χρόνια, με στηρίζουν, με συμπαθούν, με επιλέγουν και με χαροποιούν με το να μου κάνουν την τιμή να είναι συνοδοιπόροι μου σε αυτό το μαγικό ταξίδι που κάνω στον κόσμο της τηλεόρασης. Έχω ακόμα πολλά στο μυαλό μου που θα ήθελα να κάνω και να μοιραστώ μαζί σας. Κανούργια όμορφα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε παρέα. Σας ευχαριστώ για όλα, όλους εσάς που ξέρετε ποιοι είστε, και θέλω να πιστεύω πως θα είμαι τυπική στο ραντεβού που σας έδωσα για Σεπτέμβρη…», έγραψε χαρακτηριστικά στο mustonline.