Στο Πρωινό MEGA με την Λίζα Δουκακάρου και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ανακοινώθηκε και επισήμως η ανάληψη της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης από τον Μάρκο Σεφερλή.

«Σας έχουμε μια έκπληξη ευχάριστη για όλους και πολύ ευχάριστη και για εμάς, την παρέα που θα έχετε φέτος τον χειμώνα στο MEGA. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τον Μάρκο Σεφερλή, Μάρκο καλωσόρισες. Όπως καταλάβατε από φέτος η πρωινή ζώνη θα ακούει στο όνομα Μάρκος Σεφερλής», είπαν οι παρουσιαστές.

Μίλησε δε αμέσως για τις φήμες που τον ήθελαν να ασκεί βέτο και να «κόβει» συνεργάτες. «Δεν έδωσε κανείς εξετάσεις για να τους κόψω. Μιλάμε για ένα προϊόν καινούριο που το κανάλι το ζητάει το θέλει και πάμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα προηγούμενα πρόσωπα αλλά δεν μπορεί να ξεκινάει ένα προϊόν καινούριο με πέντε δεδομένα συστατικά. Ακόμα μιλάμε για το περιεχόμενο της εκπομπής, δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να προταθούν πρόσωπα καινούρια ή που ήδη υπήρχαν και να τα απορρίψω ή να πω δεν μου ταιριάζουν. Για την Ράνια Θρασκιά που είναι και φίλη και δημοσιογράφος και έχει κάνει και την παρουσιάστρια σε εκπομπές ρώτησα και μου είπαν ότι δεν έχει μιλήσει καν το κανάλι. Λέω μήπως έχει συζητήσει και δεν το ξέρω, αλλά δεν έχει μιλήσει καν. Είναι μια είδηση που έπαιξε από μόνη της. Για τον Ουγγαρέζο έχω πει ότι τον έχω παρακολουθήσει, έχει χιούμορ, είμαι σίγουρος επειδή μου το έχει δείξει ότι θα με σεβαστεί, εννοώ και σαν παρουσιαστή, αλλά και σαν άτομο που κάνει χιούμορ γιατί και στο J2US που ήμασταν μαζί στα παρασκήνια γελάγαμε πάρα πολύ. Ξέρω ότι είναι φαν μου, έρχεται με βλέπει στις παραστάσεις και το λέω έτσι επειδή μου το έχει δηλώσει, για αυτό λέω ότι θα με σεβαστεί και  ότι θα με ακολουθήσει και στο χιούμορ αυτό σε μια πρόχειρη κουβέντα που κάναμε, αλλά δεν είμαι αντίθετος στο να είναι στην εκπομπή. Μπορεί να μη μου άρεσε να είναι στο ίδιο πάνελ στον ρόλο.»
 
Ο Μάρκος Σεφερλής επεσήμανε πως δεν θα υπάρχουν κείμενα, κάτι στο οποίο θα βασίζεται το βραδινό show που θα κάνει το κανάλι, ενώ μία φορά την εβδομάδα θα υπάρχει ζωντανό κοινό στο πλατό το οποίο θα παίρνει μέρος με παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες έτσι ώστε να υπάρχει διαπεραστικότητα.

«Η πρωινή εκπομπή δε θα έχει κείμενα, θα έχει αστεία τα οποία θα γίνουν εκείνη τη στιγμή και στην ομάδα δεν πιστεύω ότι πρέπει να δοθούν ρόλοι αυτό που βλέπω στα πρωινά όλα αυτά τα χρόνια. Δε χρειάζεται να λέμε κακίες για να περάσει ο κόσμος καλά και να ψυχαγωγηθεί. Το κουτσομπολιό είναι κουτσομπολιό δεν σημαίνει σώνει και καλά να υπάρχει κακία. Οι βασικές στήλες του πρωινού θα υπάρχουν, αλλά με ένα διαφορετικό τρόπο, ενώ πολλές εκπλήξεις υπάρχουν προς στο παρόν σε συζητήσεις και σχέδια για τον τρόπο που θα γίνονται οι συνεντεύξεις».

Όσον αφορά στον ανταγωνισμό από τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά ο ηθοποιός απάντησε πως δεν αγχώνεται από την άποψη πως εκείνος πάει να κάνει κάτι διαφορετικό.