«Γνωρίζοντας τα αδιέξοδα του μαγαζιού από πρώτο χέρι, εργάζεται αποκλειστικά για το πολιτικό του μέλλον» λένε οι άσπονδοι φίλοι, εντός και εκτός του ΔΟΛ, για τον διευθυντή του Βήματος, Παντελή Καψή.

Μάλιστα για αυτό τον σκοπό υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιεί τη ναυαρχίδα του συγκροτήματος, γεγονός που είναι θέμα χρόνου να προκαλέσει την σύγκρουση με τον Σταύρο Ψυχάρη που του δημιουργεί προβλήματα ακόμη και στις προσωπικές του σχέσεις με κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά με τον οποίο διατηρεί φιλία χρόνων. Ο τελευταίος – σύμφωνα με άλλες πηγές, αναμένεται να θέσει το θέμα στον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ στην επόμενη τακτική τους συνάντηση.

Η αφορμή όμως για να έρθει στην επιφάνεια η οριακή σχέση των δύο ανδρών, στάθηκε το τελευταίο πρωτοσέλιδο με την συνέντευξη του πρώην τσάρου, Γιώργου Αλογοσκούφη και οι βολές εναντίον του Κώστα Καραμανλή. Η τυφλή στήριξη που παρέχει ο διευθυντής της εφημερίδας στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου το τελευταίο διάστημα, εκτός του ότι συνδέεται για τους γνωρίζοντες, με την υπόσχεση που έχει λάβει ότι στις επόμενες εκλογές θα βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, γίνεται με τέτοιο τρόπο που δημιουργεί – όπως ήδη αναφέρθηκε, ευθέως πρόβλημα στις σχέσεις του Σταύρου Ψυχάρη με συγκεκριμένους παράγοντες. Εκτός από την ενόχληση Σαμαρά για τον τρόπο που τον αντιμετωπίζει η εφημερίδα, πρόβλημα στις σχέσεις του με το συγκρότημα έχει και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Προς επίρρωσιν αυτού οι γνώστες του παρασκηνίου, αλλά και των ισορροπιών του ΔΟΛ, θυμίζουν την 15χρονη - σχεδόν αποκλειστική, σχέση που είχε ο Κ. Σημίτης με τα έντυπα του συγκροτήματος, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε λίγους μήνες επέλεξε την Καθημερινή για να κάνει την δημόσια παρέμβασή του, όπως συνέβη προχθές.