O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, εμφανίστηκε αιχμηρός στις απαντήσεις που έδωσε στον βουλέυτή της ΝΔ, Σίμο Κεδίκογλου, σχετικά με το ζήτημα των περικοπών στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ).

"Τα χρωστούμενα στους εργαζομένους θα έχουν δωθεί εως το Πάσχα τόνισε" ο κ. Πεταλωτής, ενώ πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στη ΝΔ για την κακοδιαχείριση στο ΑΠΕ επισημαίνοντας πολλές γαλάζιες προσλήψεις επί κυβέρνησης ΝΔ που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση... 

Η απάντηση του κ. Πεταλωτή στο θέμα έγινε με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του κ. Κεδίκογλου στη Βουλή.

Συγκεκριμένα η συζήτηση στη Βουλή εκτυλίχθηκε ως εξής:

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Επί τρεις και πλέον μήνες υποβάλλονται ερωτήσεις από όλα τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο, για τα τεκταινόμενα στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Στις περισσότερες εκ των ερωτήσεων δεν έχουν δοθεί απαντήσεις, προφανώς επειδή αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορείτε να καλύψετε και να στηρίξετε τις ενέργειες και τις αποφάσεις του Διευθυντού του Πρακτορείου κ. Μάτσικα.

Όμως, τα πράγματα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Ο Διευθυντής του Πρακτορείου κόβει αυθαιρέτως επιπλέον 10% από τους μισθούς των εργαζομένων στο Πρακτορείο μετά την πρώτη περικοπή. Περικόπτει -πρωτοφανής ενέργεια- και το 50% του ημερομισθίου των εργαζομένων γιατί προχώρησαν σε στάσεις εργασίας με την κάλυψη της ΕΣΗΕΑ. Ταυτόχρονα, για πέμπτο μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και μάλιστα τη στιγμή που πρόκειται για εγκεκριμένα κονδύλια. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι δεν θα πληρωθούν μέχρι το Πάσχα.

Είναι θέμα, δηλαδή, συντονισμού, με τον οποίο προφανώς δεν έχει καμμία σχέση ο κ. Μάτσικας. Την ίδια στιγμή που γίνονται περικοπές και το Πρακτορείο είναι έτοιμο να εκραγεί, ο κ. Μάτσικας προχωρεί σε περισσότερες από δέκα προσλήψεις. Ταυτόχρονα, αναμορφώνει τον εσωτερικό χώρο του γραφείου του με ξύλινες επενδύσεις και άλλα πολυτελή.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός τα εξής:

Έχει τη συγκατάθεση σας η νέα περικοπή στους μισθούς των εργαζομένων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κατά 10%; Πώς είναι δυνατόν να περικόπτονται οι μισθοί σαν να είναι ΔΕΚΟ τη στιγμή κατά την οποία εσείς, κύριε Υπουργέ, έχετε ζητήσει -εξ όσων γνωρίζουμε- με επιστολή σας στο Υπουργείο Οικονομικών να εξαιρεθεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από τις ΔΕΚΟ; Υπάρχει πλήρης ασυνεννοησία.

Ποιοι και πόσοι προσελήφθησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων; Με ποια διαδικασία εγκρίθηκαν οι προσλήψεις και με ποια κριτήρια πραγματοποιήθηκαν;

Έχει τη συγκατάθεση σας η πρωτοφανής ενέργεια περικοπής 50% των ημερομισθίων των εργαζομένων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, γιατί προχώρησαν σε τρίωρες στάσεις διεκδικώντας τα δικαιώματά τους;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Κύριε Κεδίκογλου, είναι η δεύτερη φορά που υποβάλλετε επίκαιρη ερώτηση η οποία κληρώνεται και έχω και την ευκαιρία να απαντήσω συνολικά για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει ένας καταιγισμός υποβολής γραπτών ερωτήσεων προς απάντηση. Κάποιες απ’ αυτές υποβάλλονται από εσάς, από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα έπρεπε να σκέφτεται πρώτα λίγο καλύτερα και μετά να υποβάλλει ερωτήσεις ως προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων -θα εξηγήσω γιατί- και κάποιες άλλες προέρχονται από τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης που όταν γινόταν το μεγάλο πανηγύρι στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τότε πραγματικά δεν υπήρχε καμμία ανησυχία εκ μέρους τους. Όμως, είναι μέσα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και πραγματικά είναι μία ευκαιρία για την Κυβέρνηση να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σύμφωνα με το ν.3899/2010 υπάγεται στις ΔΕΚΟ, είναι ξεκάθαρο. Από εκεί και πέρα υπάγεται στις ΔΕΚΟ κύριε Κεδίκογλου, γιατί βλέπω στην ερώτησή σας γράφετε: «λες και είναι ΔΕΚΟ». Άρα είναι ένας νόμος ο οποίος έχει ψηφιστεί, είναι ένας νόμος που εφαρμόζεται, είναι νόμος του ελληνικού κράτους. Κι αν εσείς αυτήν τη στιγμή ζητάτε να μην εφαρμόσουμε ένα νόμο του ελληνικού κράτους προκειμένου κάποιοι να μην τύχουν ίσως περαιτέρω μείωση του μισθού τους, τότε πραγματικά να μας το πείτε ευθέως.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Από εκεί και πέρα λέτε ότι περικόπτει ο κ. Μάτσικας το 50% των ημερομισθίων για στάσεις εργασίας στο ΑΠΕ. Πού το είδατε; Πότε περικόπηκαν αυτές οι αποδοχές; Να μας το πείτε, γιατί αλλιώς εκτίθεστε κύριε Κεδίκογλου. Έρχεστε εδώ και ρωτάτε πράγματα τα οποία σας λένε προφορικά κάποιοι και όλως ανεύθυνα σας ενημερώνουν.

Για τις καθυστερήσεις θα πω ότι όντως υπήρχαν καθυστερήσεις στη μισθοδοσία με χρήματα εγκεκριμένα, υπήρχαν γραφειοκρατικές διαδικασίες. Έχω δώσει εντολή να μην ξανασυμβεί αυτό. Με ένα καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στο ΑΠΕ, στη Γενική Γραμματεία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν θα ξαναγίνει. Μέχρι το Πάσχα σαφώς και θα πληρωθούν.

Προσλήψεις στο ΑΠΕ δεν μπορούν να γίνουν. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Θα καταθέσω και στα πρακτικά της Βουλής μία βεβαίωση της αρμόδιας Διεύθυνσης Διαχείρισης ότι δεν γίνονται προσλήψεις ορισμένου και αορίστου χρόνου.

Είναι όμως πραγματικά θράσος από τη Νέα Δημοκρατία να μιλάει για προσλήψεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, όταν επί έξι χρόνια κύριε Κεδίκογλου ξέρετε πόσες προσλήψεις έκανε η Νέα Δημοκρατία; Εκατόν σαράντα μία προσλήψεις επί έξι χρόνια με τις πλέον αδιαφανείς διαδικασίες.

Με πολύ επιεικείς μετρήσεις, αυτές οι ρυθμίσεις ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο. Οι περισσότερες ήταν προσλήψεις εκ του παραθύρου, με αδιαφανείς διαδικασίες. Το μήνα 400.000 ευρώ, δηλαδή 5 εκατομμύρια 600 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και συνολικά στα έξι χρόνια διακυβέρνησής σας 33 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο κύριε Κεδίκογλου στοίχισαν αυτές οι προσλήψεις, που γίνονταν με το γνωστό πελατειακό τρόπο, πέρα από τα χρέη που άφησαν.

Πραγματικά ο κ. Μάτσικας εκσυγχρόνισε το γραφείο του όπως είπατε, με σκεύη, με ξύλινες επενδύσεις κ.λπ.. Τα έβαλε από την τσέπη του. Δεν υπάρχει ούτε 1 ευρώ από το ταμείο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων τα οποία ξοδεύτηκαν για τη διαμόρφωση του γραφείου του Διευθυντή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Κι έχω κι άλλα να σας πω στη δευτερολογία μου.

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Κύριε Υπουργέ χαίρομαι που τουλάχιστον αποσαφηνίσατε ένα ζήτημα. Θεωρήσατε ΔΕΚΟ το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όμως τότε γιατί αυτή είναι η δεύτερη περικοπή μισθού; Είχαν πρώτα μία περικοπή μισθού, όπως ο ευρύτερος δημόσιος τομέας από την οποία είχαν εξαιρεθεί οι ΔΕΚΟ και τώρα περικόπτετε για δεύτερη φορά ο μισθός τους. Τώρα κατά πόσον οδεύετε προς συρρίκνωση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το δείχνει η κατρακύλα που έχει πάρει.

Σε πρώτη φάση όμως, επειδή δεν μπορώ να δεχθώ αυτά τα οποία είπατε θα καταθέσω στη Βουλή συμφωνητικά σύμβασης μίσθωσης έργου που σύναψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Εσείς μπορεί να λέτε ότι προσλήψεις δεν γίνονται, συμβάσεις δεν γίνονται. Εδώ είναι όμως θα τα καταθέσω.

Αυτές οι προσλήψεις στη σημερινή συγκυρία είναι σκάνδαλο και εξακολουθώ να περιμένω να μου πείτε με ποια διαδικασία έγινε αυτό και με ποια κριτήρια επελέγησαν τα πρόσωπα και πώς είναι δυνατόν στις Βρυξέλλες για παράδειγμα, να προκρίνεται η ανάγκη και τέταρτου ανταποκριτή τη στιγμή που σκέφτονταν να κλείσουν το γραφείο της Κωνσταντινούπολης. Εδώ είναι κύριε Υπουργέ, να τα δείτε και να μου πείτε.

Το χειρότερο που συμβαίνει κύριε Υπουργέ είναι ότι βλέπουμε πρωτόγνωρα πράγματα, ανήκουστα πράγματα. Σας είπα για τους διωγμούς δημοσιογράφου. Δεν έχετε πει κουβέντα.

Για την ηλεκτρονική λάσπη που εκτοξεύεται, ένα καινούργιο κόλπο που θα το ζήλευε και ο Γκέμπελς, έχετε τίποτα να πείτε; Και δεν το λέω εγώ, το λέει ο επί χρόνια Διευθυντής Σύνταξης του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, κ. Νικόλας Βουλέλης που είναι ένα άνθρωπος που δεν ανήκει στο χώρο μας, που έχει το σεβασμό όλων των συναδέλφων δημοσιογράφων.

Υπάρχει μια καινούργια πρακτική που έγκειται στο ότι κάποιοι διοχετεύουν προσωπικά στοιχεία στα e-mail των συντακτών του Πρακτορείου. Τα συνήθως παραποιημένα στοιχεία συνοδεύονται από κουτσομπολιά αίσχιστου είδους και από ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, όπως «άχρηστος», «ανίκανος», ενώ «φουσκώνουν» τις αμοιβές των δημοσιογράφων για να προκαλέσουν την αντίδραση της κοινής γνώμης.

Για το θέμα αυτό, οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο κ. Βουλέλης είχε ζητήσει από τον κ. Μάτσικα να αποκηρύξει αυτήν την πρακτική. Ο κ. Μάτσικας όχι μόνο δεν το έκανε, όχι μόνο δεν καταδίκασε αυτήν την πρακτική, αλλά είπε ότι συμφωνεί με ορισμένα από τα e-mail.

Θα ήθελα, λοιπόν, τη δική σας θέση, γιατί αυτή η πρακτική εφαρμόστηκε στον «9,84». Βέβαια, ο «9,84» δεν είναι στην αρμοδιότητά σας, αλλά το Αθηναϊκό Πρακτορείο είναι. Εσείς εγκρίνετε αυτές τις μεθόδους;

Κύριε Υφυπουργέ, σας έχω θέσει μια σειρά ερωτήσεων. Ο Οικονομικός Διευθυντής αποπέμφθηκε χωρίς απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Το Τμήμα Διαφήμισης και Μάρκετινγκ έκλεισε χωρίς απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Και τα δύο δόθηκαν σε ιδιώτες. Ο μεν νέος Οικονομικός Διευθυντής επελέγη με έναν επιεικώς περίεργο τρόπο, όπως και ο διαφημιστής που εμφανίστηκε για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο του εμπορικού τμήματος και του τμήματος μάρκετινγκ

Κύριε Υπουργέ, πληρώνετε με τέτοια χαρτιά για έκτακτη συνεργασία. Το καταθέτω και αυτό.

Πρόκειται για ένα ιδιόγραφο σημείωμα που λέει «πληρώστε 3.500 ευρώ για έκτακτη συνεργασία». Υπάρχει και ένα άλλο από κάτω για 4.000 ευρώ πάλι για έκτακτη συνεργασία. Αυτός είναι ο σεβασμός στο δημόσιο χρήμα; Θέλουμε, λοιπόν, απαντήσεις!

Και βλέπετε τις συνέπειες αυτών των επιλογών στην κατρακύλα των εσόδων του Αθηναϊκού Πρακτορείου, αλλά και στην κατρακύλα της επισκεψιμότητας του site του.

Επίσης, δεν μας έχετε πει τι γίνεται μ’ αυτόν τον εκδότη που τον έχουν βάλει να προΐσταται του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης -οποία αντικειμενικότητα!- και εκφοβίζει εργαζομένους για το διωγμό του εκπροσώπου των εργαζομένων. Τώρα τον έβαλε να δουλέψει -και μάλιστα νυχτερινή βάρδια- για να μην έρχεται σε επαφή με τους άλλους δημοσιογράφους. Πραγματικά εσείς νιώθετε δικαιωμένος για την επιλογή σας; Απορώ!

Και τελικά επανέρχομαι στην αρχική ερώτηση. Θέλετε Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε μια εποχή κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα που χρειάζεται η έγκυρη ενημέρωση στη διεθνή σκηνή από το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων; Εσείς τι θέλετε να το κάνετε; Θέλετε να το συρρικνώσετε; Θα πάτε μεθαύριο να πείτε «ή περικόπτουμε το προσωπικό στο μισό ή αλλιώς το κλείνουμε»; Θέλετε να αφήσετε αυτό το κενό στους ιδιώτες;

Και επειδή είπατε για τη διακυβέρνησή μας, θα ήθελα να σας πω ότι οι προσλήψεις που έγιναν επί Νέας Δημοκρατίας ήταν για τη δημιουργία νέων τμημάτων που πήραν και βραβεία -το «Web T.V»- όπως το Τηλεοπτικό Τμήμα και το Ιντερνετικό Ραδιόφωνο. Από αυτούς δεν έχουν μείνει -γιατί δεν ήταν μόνιμες οι προσλήψεις- περισσότεροι από πενήντα.

Και πάνω απ’ όλα, κύριε Πεταλωτή, τότε γιατί δεν μιλούσε κανένα κόμμα της Αντιπολίτευσης -ούτε το ΠΑΣΟΚ- και σήμερα έχει ξεσηκωθεί όλος ο πολιτικός κόσμος; Είναι τυχαίο;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ’ όλα και για την ιστορία, θα ήθελα να πω ότι επί Νέας Δημοκρατίας υπάρχει ερώτηση του κ. Πετσάλνικου για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν απαντήσατε σε τίποτα. Εσείς πρέπει να απολογείστε, κύριε Κεδίκογλου, για την κατάντια ενός πραγματικά Πρακτορείου Ειδήσεων…

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Μα, ήταν κερδοφόρο, κύριε Υπουργέ!

(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εν χορώ; Όλοι μαζί εξανίσταστε;

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Εσείς ήσασταν Κυβέρνηση!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εν χορώ εξανίσταστε; Εν χορώ θα έπρεπε να απολογηθείτε τότε, κύριε Κεδίκογλου! Αυτό είναι ξεκάθαρο. Το μεγάλο πανηγύρι που γινόταν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο -και προκαλείτε να σας τα πω- θα τα μάθετε σε λίγο.

Ήδη υπάρχει εντολή δική μου προς τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, προκειμένου να κάνει έλεγχο μέχρι και σήμερα. Άρα, θα βγουν όλα, όπως το πώς γινόταν οι προσλήψεις, με ποιες αποφάσεις και με ποιες συμβάσεις οι οποίες υπογραφόταν στα εκατόν σαράντα ένα άτομα. Και όταν οι αποφάσεις ήταν για συμβάσεις ενός χρόνου, πώς υπογραφόταν συμβάσεις αορίστου χρόνου. Άρα, αφήστε να δούμε πρώτα αυτά. Γι’ αυτό σας λέω να είστε λίγο πιο μετριοπαθείς, για να έχουμε ένα Πρακτορείο Ειδήσεων το οποίο πραγματικά μας αρμόζει.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Με το νόμο για τις Δ.Ε.Κ.Ο., κύριε Υπουργέ, που τον έχετε ψηφίσει στη Βουλή!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πάλι εν χορώ! Δεν ήταν Δ.Ε.Κ.Ο. τότε, κύριε Μαρκόπουλε! Δεν ήταν Δ.Ε.Κ.Ο. όταν γινόταν το πανηγύρι των προσλήψεων.

Παραλάβαμε ένα πρακτορείο υπό διάλυση, με έλλειμμα ενάμισι εκατομμύριο ευρώ για τη μισθοδοσία του 2010, κύριε Κεδίκογλου, με χρέος στα ασφαλιστικά ταμεία 1,8 εκατομμύρια ευρώ και με υποχρεώσεις στους εργαζόμενους από δικαστικές αποφάσεις, με ωράριο εργαζομένων από 15 έως 25 ώρες εβδομαδιαίως, με εργαζόμενους, οι οποίοι δεν πήγαιναν ποτέ στη δουλειά τους και με διαδικτυακή τηλεόραση, που είχε έξοδα 320 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Αυτά ήταν τα χρήματα του ελληνικού λαού -εκεί πήγαιναν- και έσοδα 40 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Αυτά ήταν τα τμήματα που φτιάχνατε.

Βρήκαμε τμήμα ανασκόπησης τύπου, που λειτουργούσε μόνο δύο ώρες την ημέρα και μετά οι συντάκτες δεν απασχολούνταν πουθενά. Κόστιζε πάνω από 130 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, χωρίς να υπάρχει συνδρομητής, για να βολεύετε δύο άτομα δικά σας.

Παράλληλα η ίδια εργασία της ανασκόπησης του τύπου γινόταν και από άλλο τμήμα. Για τρία χρόνια συντασσόταν τέσσερις φορές ημερησίως δελτίο ειδήσεων info, ενώ δεν υπήρχε κανένας συνδρομητής. Φυσικά το μόνο που γινόταν ήταν να πληρώνονται οι συντάκτες. Αυτούς υπερασπίζεστε σήμερα.

Λογιστήριο με τρεις εργαζόμενους και δύο συνεργαζόμενους με μπλοκάκι για όλο αυτό το πράγμα. Τμήμα μάρκετινγκ στα χαρτιά, γιατί στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν συνδρομητές. Δεν πλήρωναν τις συνδρομές, γιατί δεν ενοχλούνταν ποτέ οι συνδρομητές, κύριε Κεδίκογλου. Αυτά ήταν τα έσοδα. Και σήμερα μιλάτε για έσοδα;

Οι διαμαρτυρίες που υπήρχαν επί ημερών της Νέας Δημοκρατίας είναι αρχειοθετημένες. Ζητείστε από τους δημοσιογράφους ή απ’ όποιον άλλο σας προμηθεύει στοιχεία να σας πει για τις διαμαρτυρίες αυτές.

Το κόστος μισθοδοσίας κάποιου διευθυντή σας είναι 183 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, κύριε Κεδίκογλου. Αυτό είναι το μεγάλο πανηγύρι!

  Αντίθετα, εμείς -επειδή απορείτε και εξανίσταστε- αλλάξαμε τη δομή λειτουργίας του πρακτορείου. Οργανώθηκαν τμήματα με αρχισυντάκτες και υπευθύνους κάθε βάρδιας, έτσι ώστε να υπάρχει συντονισμός σε όλα τα επίπεδα.

Καλύπτονται οι εσωτερικές ειδήσεις, όπως και οι εξωτερικές, όλο το εικοσιτετράωρο. Εξοικονομήσαμε 317 χιλιάδες ευρώ από περικοπές σε λειτουργικά έξοδα το 2010. Εκεί ήταν το μεγάλο πανηγύρι! Και πολλά άλλα που θα σας τα δώσω συνημμένα.

Θα σας πω και για το 2011, γιατί δεν μπορείτε να υπερασπίζεστε ένα παρελθόν που -ειλικρινά- δεν σας παίρνει να το υπερασπίζεστε.

Ολοκληρώνεται εντός του Απριλίου ο σχεδιασμός των ιστοσελίδων. Έχει ξεκινήσει η αξιοποίηση της web TV -που την κάνατε μεν, αλλά δεν τη λειτουργήσατε και δεν είχε καθόλου έσοδα- έτσι ώστε να αρχίσει να έχει έσοδα και όχι μόνο μια μαύρη τρύπα με 320 χιλιάδες ευρώ. Καταλαβαίνετε τι υπερασπίζεστε αυτή τη στιγμή, κύριε Κεδίκογλου;

Μελετάται η αλλαγή του προεδρικού διατάγματος 191/2008 με διαδικασίες στις οποίες θα κληθείτε να συμμετέχετε. Δημιουργούνται ιστοσελίδες. Δημιουργείται τμήμα γραφημάτων νέας εταιρικής ταυτότητας και logo -δεν ξέρω αν είναι άγνωστες σε κάποιους από εσάς όλες αυτές οι έννοιες- δηλαδή μια κατάσταση, ένας κατάλογος σχεδιασμού.

Είπατε προηγουμένως για τον κύριο Βουλέλη. Τι λέει ο κ. Βουλέλης; Λέει ότι ο κ. Μάτσικας τα διοχετεύει αυτά στα μπλογκ, τα οποία αναφανδόν αναπαράγουν αυτά ακριβώς, τα οποία μας είπατε εσείς σήμερα, μπλογκ, τα οποία είναι υβριστικά και ακριβώς θέλουν να αναπαράγουν τις παθογένειες και το μεγάλο πάρτι που γινόταν επί χρόνια.

Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: Όσο και αν συμφωνείτε όσο και αν διαφωνείτε όσο και αν σας ενδιαφέρει ο κ. Μάτσικας ή ο κάθε κ. Μάτσικας, το Αθηναϊκό Πρακτορείο είναι το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων. Είναι ένα σύγχρονο πρακτορείο, με σύγχρονη λειτουργία και εμείς είμαστε αποφασισμένοι -το έχουμε δείξει- ότι πραγματικά τα χρήματα του ελληνικού λαού, αυτά που ξοδεύονταν κατά κόρον επί Νέας Δημοκρατίας και τα σεβαστήκαμε και θα τα σεβαστούμε.

Υπάρχουν αριθμοί. Εάν υπάρχουν προτάσεις, πολύ ευχαρίστως να τις συζητήσουμε. Με το να υιοθετείτε διάφορα αιτήματα σκόρπια από τον ένα και από τον άλλο, δεν βοηθάτε σε τίποτα. Είμαστε εδώ, για να συζητάμε. Όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουμε σε αυτήν τη διαδικασία της παθογένειας, μιας χρόνιας παθογένειας, που επί Νέας Δημοκρατίας πραγματικά έφθασε στα ύψη.