Την οδύνη και τον αποτροπιασμό της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, από μέλος της οργάνωσης Τζιχαντιστών "Ισλαμικό Κράτος της Συρίας και του Ιράκ" ISIS.  

Ταυτόχρονα, η ΠΟΕΣΥ προσυπογράφει την ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, με τη δήλωση του προέδρου της ΔΟΔ, Τζιμ Μπουμέλα, σύμφωνα με την οποία: "Αυτός ο τραγικός και άνανδρος φόνος ενός άοπλου ανθρώπου μας υποχρεώνει, να αναλάβουμε δράση για την προστασία των δημοσιογράφων και των αμάχων, που έχουν γίνει στόχος ανελέητων επιθέσεων ένοπλων ομάδων και τρομοκρατών. Τώρα, καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αντισταθεί στη βαρβαρότητα και να υψώσει τη φωνή της για να δοθεί ένα τέλος". 

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι «τα τελευταία χρόνια η ΔΟΔ έχει αναπτύξει ένα ευρύ πρόγραμμα για την ασφάλεια των ΜΜΕ σε όλο τον αραβικό κόσμο και παράλληλα, ηγείται της παγκόσμιας εκστρατείας για τον τερματισμό της ατιμωρησίας όσων ευθύνονται για τις δολοφονίες δημοσιογράφων».