Μια μοναδική προσφορά για όλους τους αναγνώστες ξεκινά η εφημερίδα «Παραπολιτικά» το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, στην έκδοση με τις προσφορές.

Ειδικότερα, η εφημερίδα θα προσφέρει στους αναγνώστες της σειρά αρχαιολογικών βιβλίων του Μανόλη Ανδρόνικου.

Πρώτο βιβλίο – Σάββατο 6/9

BEPΓINA-OΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται όλο το οδοιπορικό μέχρι την ανασκαφή και την αποκάλυψη των βασιλικών τάφων και όλων των αρχαιολογικών ευρημάτων της Bεργίνας από τον Mανόλη Aνδρόνικο. Προϊστορικά χειροποίητα αγγεία, το θέατρο της πόλης, μακεδονικοί τάφοι με ζωγραφικές συνθέσεις των κλασικών χρόνων, κοσμήματα της ελληνικής χρυσοχοΐας προβάλλονται μέσα από την λαμπρή περιγραφή του Mανόλη Aνδρόνικου και την πλούσια εικονογράφηση του τόμου.

Αυτό το Σάββατο ο πολυτελής Α’ τόμος.

Η πολυτελής σειρά, αποτελείται από τα βιβλία/λευκώματα: ΒΕΡΓΙΝΑ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, ΑΚΡΟΠΟΛΗ , ΟΛΥΜΠΙΑ, ΔΕΛΦΟΙ.

Μία συλλεκτική σειρά που δεν θα πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη

Ο Μανόλης Ανδρόνικος σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1952 έγινε καθηγητής Kλασικής Aρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η κορυφαία στιγμή της καριέρας του θεωρείται η 8η Νοεμβρίου 1977, όταν στη Βεργίνα έφερε στο φως ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία, τον ασύλητο μακεδονικό τάφο ΙΙ της Μεγάλης Τούμπας. Διατύπωσε την άποψη ότι στο μνημείο αυτό τάφηκε ο Φιλίππου του Β΄, βασιλιάς της Μακεδονίας (359-336 π.Χ.). Στο εσωτερικό του τάφου διασώζονταν πολυάριθμα ευρήματα, μεταξύ των οποίων και αξιόλογα έργα τέχνης. Η σημασία του μνημείου αυτή είναι αναμφισβήτητη και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ού αιώνα σε παγκόσμιο επίπεδο.