current views are: 2

4 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:07

Πρεμιέρα για το «Παίζοντας με τη Φωτιά» σε συμπαραγωγή OTE TV

Πρεμιέρα κάνει σήμερα, στον κινηματογράφο Δαναό, η ταινία «Παίζοντας με τη Φωτιά» της ηθοποιού και σκηνοθέτη Αννέτας Παπαθανασίου, σε συμπαραγωγή OTE TV και ΝΕΡΙΤ. 

Δημοσίευση 15:07’
αρθρο-newpost

Πρεμιέρα κάνει σήμερα, στον κινηματογράφο Δαναό, η ταινία «Παίζοντας με τη Φωτιά» της ηθοποιού και σκηνοθέτη Αννέτας Παπαθανασίου, σε συμπαραγωγή OTE TV και ΝΕΡΙΤ. 

Πρεμιέρα κάνει σήμερα, στον κινηματογράφο Δαναό, η ταινία «Παίζοντας με τη Φωτιά» της ηθοποιού και σκηνοθέτη Αννέτας Παπαθανασίου, που αφηγείται τις ιστορίες γυναικών ηθοποιών στο Αφγανιστάν και η οποία γυρίστηκε στην Καμπούλ σε συμπαραγωγή OTE TV και ΝΕΡΙΤ

Η Αννέτα Παπαθανασίου επισκέφτηκε την Καμπούλ και κατέγραψε τη ζωή των Αφγανών καλλιτεχνών, που προσπαθούν να συνδυάσουν την τέχνη και τον πολιτισμό με την σκληρή πραγματικότητα, ενώ δίδαξε στις γυναίκες ηθοποιούς την Αντιγόνη του Σοφοκλή.    

«Εντυπωσιάστηκα όταν έμαθα ότι στη χώρα υπάρχουν δραστήριες θεατρικές ομάδες και ότι διοργανώνεται ένα Φεστιβάλ Θεάτρου στην Καμπούλ, που έδωσε μάλιστα το πρώτο βραβείο σε μια νεαρή ηθοποιό! Ήθελα να γνωρίσω αυτή την ηθοποιό και άλλους Αφγανούς καλλιτέχνες και να ανακαλύψω περισσότερα για το αφγανικό θέατρο (…) Φθάνοντας στην Καμπούλ ανακάλυψα ότι η κατάσταση για τους καλλιτέχνες δεν ήταν όπως την φανταζόμουν. Το Θεατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Καμπούλ έχει 200 αγόρια και μόνο 8 κορίτσια. Τα περισσότερα κορίτσια μάλιστα απλώς παρακολουθούσαν δεν ήθελαν να παίξουν μπροστά σε αντρικό κοινό», έχει δηλώσει η σκηνοθέτης.

Το «Παίζοντας με τη Φωτιά» είναι μία παραγωγή της TOPCUT- MODIANO, OH MY DOG, και συμπαραγωγή του ΟΤΕ TV και της ΝΕΡΙΤ.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Αννέτα Παπαθανασίου, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Δημήτρης Κορδελάς, το μοντάζ ο Χρόνης Θεοχάρης, τη μουσική η Μαρία Χριστίνα Κριθαρά, ενώ παραγωγοί του «Παίζοντας με τη Φωτιά» είναι ο Μίκης Μοδιάνος και η Φωτεινή Οικονομοπούλου. 

Μέσα από τις συμπαραγωγές του, ο ΟΤΕ TV στηρίζει τις αξιόλογες κινηματογραφικές δημιουργίες, το ελληνικό ντοκιμαντέρ και τους Έλληνες καλλιτέχνες. Το «Παίζοντας με τη Φωτιά» θα προβληθεί στα κανάλια του ΟΤΕ ΤV, σε πρώτη προβολή.