«Βρισκόμαστε πλέον στην αρχή της μεταμνημονιακής εποχής» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης στα «Παραπολιτικά», που κυκλοφορούν το Σάββατο, τονίζοντας ότι «τον Ιανουάριο τελειώνει το Μνημόνιο».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, στο Παρίσι τέθηκε το θέμα των φοροελαφρύνσεων και του ΕΝΦΙΑ. «Θέλουμε να επισπεύσουμε τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου» επισημαίνει, προσθέτοντας ότι «το ζήτημα των "κόκκινων" δανείων εμείς το "τρέχουμε"».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων με τους τεχνοκράτες της τρόικας στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών, αποτιμώντας το συνολικό αποτέλεσμα, μιλά για «λευκή ισοπαλία», με επόμενο ραντεβού στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμα στα «Παραπολιτικά»:

-Οι τρεις "Αμαζόνες" του Κικίλια

-Μάχη στήθος με... στήθος: Στα δικαστήρια Μελέτη - Σόδη

-Τι κρύβει η παραίτηση Κουκοδήμου

-Παντρεύονται Κόκκαλης και Μαρτίνου

-Θεσσαλονίκη: Ποια "δώρα" ανακοινώνει ο Σαμαράς

-Προβληματισμός στο Μαξίμου από τα γκάλοπ

-Ο Μανιτάκης διαφημίζει ιδιωτικό ΑΕΙ αν και αριστερός

-Αποκάλυψη: Η τρόικα ελέγχει και τα ταμεία των κομμάτων

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: Νέο πρόγραμμα Νέα πρόσωπα

Media plus

Κάνει πάρτι η Σαράφογλου στο Mega
Οι 3 Χάριτες του "Ε" ετοιμάζονται
Στο κόκκινο τα χρέη της "Καθημερινής"
Κινήσεις-ματ από Κοντομηνά

Gossip plus

Μία Λαιμού πάει Κουφονήσια
Δύο κροίσοι "έδεσαν" στη Σκιάθο
Βάζει φωτιές στα ρινγκ η Μαριάννα
Μαραγκόζη: "Πονάω για τον Αντώνη"
Νύφη η κόρη του Γκαβέλο

Μαζί τέσσερις μεγάλες προσφορές:

Μανόλης Ανδρόνικος - Βεργίνα - Οι βασιλικοί τάφοι

Μια μοναδική προσφορά έρχεται το επόμενο Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου με τα Παραπολιτικά. Για πρώτη φορά τα έργα του μεγάλου Έλληνα Αρχαιολόγου Μανόλη Ανδρόνικου, εντελώς δωρεάν με εφημερίδα, σε μία πολυτελή έκδοση, που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς, που θα σας ξεναγήσει στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα, αφορά στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας και το χρονικό της τεράστιας αρχαιολογικής ανακάλυψης του 1977. Ήταν τότε που ο Μανόλης Ανδρόνικος κράτησε στα ίδια του τα χέρια, ένα μεγάλο κομμάτι της μακεδονικής ιστορίας, αγγίζοντας την χρυσή λάρνακα του Φιλίππου του Β’ , Βασιλιά της Μακεδονίας και πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο ίδιος ο Ανδρόνικος περιγράφει την σκηνή:

«Eίδαμε καθαρά πια το περιεχόμενο και έπρεπε να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας, μόλο που τα μάτια μας είχαν θαμπωθεί απ’ αυτό που βλέπαμε και η καρδιά μας πήγαινε να σπάσει από συγκίνηση. Μέσα στη σαρκοφάγο υπήρχε μια ολόχρυση λάρνακα. Επάνω στο κάλυμμά της ένα επιβλητικό ανάγλυφο αστέρι με δεκάξι ακτίνες, και στο κέντρο του ένας ρόδακας. Με πολλή προσοχή και περισσότερη συγκίνηση ανασήκωσα το κάλυμμα με το αστέρι πιάνοντάς το από τις δυο γωνίες της μπροστινής πλευράς. Όλοι μας περιμέναμε να δούμε μέσα σ’ αυτήν τα καμένα οστά του νεκρού. Όμως αυτό που αντικρίσαμε στο άνοιγμά της μας έκοψε για μιαν ακόμη φορά την ανάσα, θάμπωσε τα μάτια μας και μας πλημμύρισε δέος: πραγματικά μέσα στη λάρνακα υπήρχαν τα καμένα οστά. (…) Αλλά το πιο απροσδόκητο θέαμα το έδινε ένα ολόχρυσο στεφάνι από φύλλα και καρπούς βελανιδιάς που ήταν διπλωμένο και τοποθετημένο πάνω στα οστά. Ποτέ δεν είχα φανταστεί τέτοια ασύλληπτη εικόνα. Μπορώ να φέρω στη συνείδησή μου ολοκάθαρα την αντίδραση που δοκίμασα καθώς έλεγα μέσα μου: “Αν η υποψία που έχεις, πως ο τάφος ανήκει στον Φίλιππο, είναι αληθινή -και η χρυσή λάρνακα ερχόταν να ενισχύσει την ορθότητα αυτής της υποψίας- κράτησες στα χέρια σου τη λάρνακα με τα οστά του...»

Η μοναδική σειρά που έρχεται αυτό το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου με τα Παραπολιτικά, έχει στόχο να κάνει μία αναδρομή στο παρελθόν, να βοηθήσει στην ενίσχυση της εθνική μας αυτογνωσίας και να βάλει με απλό και κατανοητό τρόπο μέσα σε κάθε σπίτι, την ελληνική ιστορία.

Αυτό το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, ολόκληρο το οδοιπορικό του μεγάλου Έλληνα Αρχαιολόγου, μέχρι την σπουδαία ανακάλυψη στην Βεργίνα, με σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Μία μοναδική πολυτελής έκδοση , με τα όσα έφερε στο φως ο αείμνηστος Μανόλης Ανδρόνικος, από την γη της Μακεδονίας.

Αντώνης Βαρδής - Τα τραγούδια μου

Τα τραγούδια του αξέχαστου Αντώνη Βαρδή έρχονται σε μία μοναδική προσφορά από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αυτό το Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου.

14 μοναδικά τραγούδια του μεγάλου συνθέτη

1 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ (ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ) -
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ 
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ / ΜΑΝΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙ∆ΗΣ) 
2 ∆Ε ΘΑ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ 
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ / ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝ∆ΡΙΚΑΚΗΣ) 
3 ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ,ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ,ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ,ΧΑΡΗΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ 
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ / ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ) 
4 ΒΑΡΕΘΗΚΑ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ 
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ / ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝ∆ΡΙΚΑΚΗΣ) 
5 ΦΕΥΓΩ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ 
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ / ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ,ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ) 
6 ΘΑ ΕΚΡΑΓΩ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ 
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ / ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝ∆ΡΙΚΑΚΗΣ) 
7 ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ,ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΖΗ 
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ) 
8 ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣΕ Τ' ΑΡΩΜΑ ΣΟΥ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ 
9 ΟΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ 'ΝΑΙ ΡΟΛΟΙ - ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ,ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ,ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ 
10 ΠΑΝΤΑ ∆ΡΑΠΕΤΗΣ ΑΠ' ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ 
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ / ΣΑΚΗΣ ΜΠΟΥΛΑΣ) 
11 ΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ 
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ / ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΗΛΙΓΑ∆ΑΣ)
12 ΑΦΗΣΕ ΜΕ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ / ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝ∆ΡΙΚΑΚΗΣ)
13 ∆ΕΝ ΕΙΧΑ ∆ΥΝΑΜΗ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ / ΠΑΝΟΣ ΦΑΛΑΡΑΣ)
14 ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥΝ Ε∆Ω - ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡ∆ΗΣ / ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ)

Επίσης

Πάνος Κιάμος - Δεν θέλω επαφή

Το νέο άλμπουμ με τα 18 ολοκαίνουργια τραγούδια και το ομώνυμο τραγούδι που έφτασε στο Νο1 του επίσημου ραδιοφωνικού τσαρτ

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΠΑΦΗ – ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΡΝΑΣ – ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ(ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ) – ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ – ΠΟΣΟ ΛΙΓΟ Μ’ ΑΓΑΠΑΣ – ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ – ΑΥΛΑΙΑ – ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ – ΞΕΧΝΑ ΜΕ – ΔΥΣΚΟΛΑ ΒΡΑΔΙΑ – ΓΙΟΡΤΑΖΩ – ΑΠΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ – ΑΣΕ ΜΕ ΕΜΕΝΑ – ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ – ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΜΟΥ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ – ΤΕΛΟΣ – ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑ ΠΩ – ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ

Ακόμα

Μάγια η Μέλισσα

Μη χάσετε αυτό το Σάββατο την αγαπημένη Μάγια η Μέλισσα

Η ιστορία της πιο αγαπημένης διάσημης μέλισσας με τη δική της προσωπικότητα

Αυτό το Σάββατο το 12ο DVD με τέσσερα απολαυστικά επεισόδια