Ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο περιλαμβάνει την κατάργηση 200 θέσεων εργασίας, περιλαμβανομένων 40 στη σύνταξη της εφημερίδας, σε διάρκεια τριών ετών, ανακοίνωσε η μητρική εκδοτική εταιρεία της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Ειδικότερα, ο εκδοτικός οίκος F.A.Z. GmbH, ο οποίος εκδίδει την κεντροδεξιά εφημερίδα, την κυριακάτικη έκδοσή της, τη FAS, και έχει δημιουργήσει τον ιστότοπό της faz.net, σχεδιάζει να προχωρήσει ως το 2017 σε εξοικονόμηση πόρων ύψους 20 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, προκειμένου να «εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα» του ομίλου.

Η κατάργηση των 40 θέσεων εργασίας στη σύνταξη της εφημερίδας, επί συνόλου 400 θέσεων, θα γίνει μέσω των προβλεπόμενων συνταξιοδοτήσεων, των φυσιολογικών διακυμάνσεων στον αριθμό των εργαζομένων και μέσω «μέτρων κοινωνικά αποδεκτών». Για την περικοπή ακόμη 160 θέσεων, σε τμήματα με άλλα καθήκοντα, επί συνόλου περίπου 500 εργαζομένων, δεν αποκλείονται απολύσεις.

«Η FAZ πρέπει επίσης να προσαρμοστεί στις νέες οικονομικές συνθήκες», σχολίασε ο επικεφαλής του ομίλου Τόμας Λίντνερ, «χρειαζόμαστε περιθώρια ελιγμών για να αναπτύξουμε νέα προϊόντα και προσφορές».

Υπενθυμίζεται πως μία ημέρα πριν, η γαλλική αριστερή εφημερίδα Liberation, ανακοίνωσε την κατάργηση σχεδόν του ενός τρίτου των θέσεων εργασίας.