Όλα πλέον δείχνουν ότι η Δευτέρα θα είναι η κρίσιμη μέρα για την τύχη του Alter. Αν δεν οριστικοποιηθεί το deal με την Argo, το πιθανότερο είναι ότι αυτή τη μέρα θα κατατεθεί αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99

Σύμφωνα με πληροφορίες στο γκρουπ των πιστωτών, υπάρχει μια τράπεζα η οποία δεν συμφωνεί με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους του καναλιού, πιστεύοντας ότι τα περίπου 500 εκατ. ευρώ που χρωστάει το Alter δεν αφήνουν περιθώρια ελπίδας για διάσωση.
Στην περίπτωση που οι αντιδράσεις της συγκεκριμένης τράπεζας δεν καμφθούν, η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 για προστασία από τους πιστωτές και η πτώχευση θεωρείται μονόδρομος.
Την ίδια ώρα, άρχισαν και οι «παράπλευρες» απώλειες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σφραγίστηκαν επιταγές μεγάλης διαφημιστικής εταιρείας η οποία έχει μεγάλο άνοιγμα στο Alter με προαγορά διαφημιστικού χρόνου.
Ενδεχομένως αυτός να είναι και ο λόγος για τον οποίο εικάζεται πως αν το Alter κινηθεί προς τη διαδικασία του άρθρου 99, θα το κάνει ταχύτατα ώστε να μην προλάβουν να εγερθούν δικαστικές απαιτήσεις των πιστωτών.