Στην περικοπή 1.475 θέσεων εργασίας προχωρά η Turner Broadcasting System, το τμήμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης του αμερικανικού μιντιακού κολοσσού Time Warner.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μεγάλης αναδιάρθρωσης στις δομές της εταιρείας. Μέλος των μέσων ενημέρωσης της Turner Broadcasting System είναι και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN το οποίο θα επηρεαστεί με τη μείωση 300 θέσεων εργασίας όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του δικτύου. 

Η Turner Broadcasting έχει επίσης μια σειρά από άλλα τηλεοπτικά κανάλια τα οποία δεν είναι ειδησεογραφικά αλλά παράγουν ως επί το πλείστον αθλητικά και ελαφρά ψυχαγωγικά προγράμματα όπως σειρές, ταινίες και κινούμενα σχέδια. Επίσης στο μιντιακό κολοσσό ανήκουν τα δίκτυα TNT, TBS, TMC και Cartoon Network, ενώ το διάσημο συνδρομητικό κανάλι HBO, γνωστό για την παραγωγή της σειράς "Game of Thrones" ανήκει σε ένα ξεχωριστό τμήμα της εταιρείας και όπως ανακοινώθηκε δεν επηρεάζεται από αυτές τις περικοπές.

Η αναδιάρθρωση αφορά «όλα τα επίπεδα των ειδησεογραφικών καναλιών, των καναλιών ψυχαγωγίας για παιδιά ή νεαρούς ενήλικες, και τα αθλητικά κανάλια» αναφέρει η ανακοίνωση της Turner Broadcasting System. Η ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει 150 νέες θέσεις εργασίας «στους τομείς των επενδύσεων και της ανάπτυξης» χωρίς όμως να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες.

TAGS