Ομάδα εργασίας για να εξετάσει το ζήτημα διάθεσης ρεπορτάζ στα ιδιωτικά κανάλια (pool) συστήνει η ΕΡΤ. Και μάλιστα, δίνει τον χαρακτήρα του “επείγοντος” αφού το ΔΣ περιμένει την σχετική εισήγηση σε 10 μέρες.

Συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση (Μ. Τρίτη, 19/4/2011), το Διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
1.    Τη διαγραφή από τις καταστάσεις του Μητρώου Παγίων της ΕΡΤ Α.Ε. πάγιου απαξιωμένου εξοπλισμού (μηχανημάτων, επίπλων, ηλεκτρονικών υπολογιστών και αυτοκινήτων).
2.    Την παράταση μέχρι 31.12.2011 της συμβάσεως μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. και της ΟΠΑΠ Α.Ε. για τη μεταφορά δεδομένων μέσω τηλεοπτικού σήματος Data Broadcasting. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εκμίσθωση σελίδων τηλεοπτικής βιντεογραφίας (teletext) και γραμμών VBI, που αφορούν στη μετάδοση πληροφοριών για το «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» και το «ΚΙΝΟ». Το συνολικό έσοδο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ανέρχεται στα 450.000 ευρώ (με ΦΠΑ).
3.    Την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 10685/19.7.2010 απόφασης της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης, για τη μίσθωση του ντοκιμαντέρ «WALTER THE GREEK». Η τροποποίηση αφορά στην αλλαγή του συμβαλλόμενου με την ΕΡΤ Α.Ε., ο οποίος θα είναι ο κ. Σπυρίδων – Μιχάλης Παναγιωτόπουλος, αντί της εταιρείας “METAVISION A.E.”, δεδομένου ότι ο πρώτος κατέχει πλέον  τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της ταινίας. Σημειώνεται ότι το κόστος για το δικαίωμα τεσσάρων μεταδόσεων του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ διάρκειας 65’ παραμένει το ίδιο, δηλαδή 4.200 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
4.    Την πρόσληψη με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) διάρκειας ενός έτους των κκ. Σωκράτη Χατζηιωάννου και Χρήστου Καστρίτη για τις θέσεις των Συμβούλων Οικονομικών Θεμάτων. Οι μηνιαίες μικτές αποδοχές αμφοτέρων ορίζονται στα 3.000 ευρώ.
5.    Τη σύσταση ομάδας εργασίας, η οποία θα εξετάσει το ζήτημα διάθεσης θεμάτων ρεπορτάζ (pool) από την ΕΡΤ σε ιδιωτικά κανάλια. Η ομάδα εργασίας θα υποβάλει σχετική εισήγηση προς το Δ.Σ. εντός δέκα ημερών.
6.    Τη σύσταση ομάδας εργασίας, στο πλαίσιο του διαλόγου με την ΠΟΣΠΕΡΤ, που θα εξετάσει όλα τα προβλήματα των εργαζομένων της εταιρείας και θα εισηγηθεί λύσεις.
Ακόμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Χαράλαμπος Ταγματάρχης, ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για την πιλοτική εκπομπή ψηφιακού σήματος υψηλής ευκρίνειας (High Definition – HD) από τη δημόσια τηλεόραση. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη απ’ ευθείας μετάδοση με το σύστημα HD θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου με τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα για την πρώτη σειρά ημιτελικών του Champions League, σε παράλληλη μετάδοση με τη ΝΕΤ. Θα ακολουθήσουν ο Ημιτελικός του Champions League (Man. United – Schalke, στις 4/5/2011), το Final 4 της Euroleague Basket (6 και 8/5/2011), ο Διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2011 (Ημιτελικοί και Τελικός: 10, 12 και 14/5/2011), ο Τελικός του UEFA Champions League (28/5/2011) και η Τελική φάση του Τουρνουά Τένις Roland Garros (31/5/2011 – 5/6/2011).
Επίσης, ο κ. Ταγματάρχης ενημέρωσε το Δ.Σ. για την εκπομπή επίγειου ψηφιακού σήματος στις 27 Μαΐου από το κέντρο εκπομπής Δοβρουτσίου στην Κεντρική Θεσσαλία, που αφορά στους νομούς Λαρίσης, Καρδίτσας και Τρικάλων.