current views are: 2

13 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:32

Στρατηγική Πανευρωπαϊκή Συμμαχία του ΑΝΤΕΝΝΑ για την ψηφιακή επιχειρηματικότητα

Μέλος της Στρατηγικής Συμμαχίας των μεγαλύτερων και ισχυρότερων  Ευρωπαϊκών Ομίλων Media αποτελεί ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ.

Δημοσίευση 15:32’
αρθρο-newpost

Μέλος της Στρατηγικής Συμμαχίας των μεγαλύτερων και ισχυρότερων  Ευρωπαϊκών Ομίλων Media αποτελεί ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ.

Μέλος της Στρατηγικής Συμμαχίας των μεγαλύτερων και ισχυρότερων Ευρωπαϊκών Ομίλων Media αποτελεί ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ.

Μαζί του, για την επίτευξη του κοινού στόχου προβολής της ψηφιακής επιχειρηματικότητας, είναι οι ProsiebenSat.1 (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία), TF1 (Γαλλία), Modern Times Group (Σκανδιναβία και Κεντροανατολική Ευρώπη), Dogan TV (Τουρκία), TVN Group (Πολωνία) και Channel 4 (UK). 

Η συμμετοχή του ΑΝΤΕΝΝΑ στη Συμμαχία αποτελεί πρωτοβουλία και προσωπική επιτυχία του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου. Ο Θοδωρής Κυριακού τοποθετεί την Ελλάδα, ως στρατηγικό εταίρο, στην κορυφαία Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία ΜΜΕ, που έχει σαν σκοπό την ανάδειξη της ψηφιακής επιχειρηματικότητας, τονίζοντας ότι “στόχος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ είναι η ενίσχυση των σημαντικότερων ψηφιακών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και η ανάδειξη τους σε όλη την Ευρώπη”.

Παράλληλα, η συμμετοχή του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στη συγκεκριμένη Συμμαχία, αποτελεί αναγνώριση του βεληνεκούς, της τεχνογνωσίας, του μεγέθους και της διεθνούς παρουσίας του, δεδομένου ότι δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε πολλαπλούς τομείς ψηφιακής επιχειρηματικότητας, διαθέτοντας την μεγαλύτερη τεχνογνωσία.

Δυναμική η ψηφιακή παρουσία του ΑΝΤΕΝΝΑ

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ έχει συνάψει, μεταξύ άλλων, κορυφαίες συμφωνίες όπως είναι αυτή με την Vice, για την λειτουργία και ανάπτυξη του vice.com, του δημοφιλέστερου διαδικτυακού προορισμού νεανικού περιεχομένου παγκοσμίως, στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ταυτόχρονα, έχει αναπτύξει και λειτουργεί, με μεγάλη επιτυχία, μια από τις κορυφαίες εταιρίες e-commerce (BrandsGalaxy), καθώς και το πρώτο ολοκληρωμένο διαδικτυακό κανάλι στην Ελλάδα, το Netwix.

Όπως επισημαίνει ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Θοδωρής Κυριακού, “οι επενδύσεις σε ψηφιακά μέσα αποτελούν βασικό πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής μας. Θα συνεχίσουμε να επεκτεινόμαστε σε αυτόν τον τομέα, μέσα απο νέες κια καινοτόμες δραστηριότητες ψηφιακής επιχειρηματικότητας”.

Ευκαρία για τις ελληνικές ψηφιακές επιχειρήσεις

Η πρωτοβουλία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ θα δώσει την ευκαιρία σε ελληνικές, δυναμικές, καινοτόμες, ψηφιακές επιχειρήσεις που έχουν ξεχωρίσει στην αγορά, να αναπτυχθούν περαιτέρω και να επεκταθούν και σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές. Το ίδιο ίδιο θα ισχύσει και για εταιρίες που  έχουν ξεχωρίσει στην Σερβία, την Σλοβενία, το Μαυροβούνιο και άλλες χώρες, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ.

Στο πλαίσιο δράσης της Πανευρωπαϊκής Συμμαχίας, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ θα δώσει την ευκαιρία σε ευρωπαϊκές ανάλογες επιχειρήσεις να προβληθούν και να επεκταθούν στην Ελλάδα, την Σερβία, την Σλοβενία, το Μαυροβούνιο και άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Συμμαχία εξασφαλίζει στις ψηφιακές επιχειρήσεις άμεση και ταυτόχρονη προβολή σε διευρυμένα κοινά, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη επιχερηματικών ταλέντων στην αγορά της Ευρώπης. Πρόκειται για προνόμιο, που μέχρι σήμερα παρείχαν μόνο οι αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας, καθώς και σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια. 

Μέσω της Συμμαχίας, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ θα μοιραστεί την τεχνογνωσία του με άλλους μεγάλους Ευρωπαϊκούς Ομίλους ΜΜΕ, ενδυναμώνοντας την μεταξύ τους σχέση, ενώ ταυτόχρονα θα παρακολουθεί και κυρίως θα συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία και εξελίξη του ψηφιακού τομέα στην Ευρώπη.

Απώτερος σκοπός της Στρατηγικής Συμμαχίας είναι να δημιουργήσει μία δυνατή μονάδα ενίσχυσης των ψηφιακών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, που θα επιταχύνει την ανάπτυξη τους σε νέες αγορές και θα στρέψει τα βλέμματα στην ήπειρό μας.